Akció az áradó Dunában

ÖSSZEFOGLALÓBudapest. Juhász R. József performanszművész zakóban, esernyővel és táskával a kezében csütörtökön több tíz percig ácsorgott az áradó Dunában a Margit híd közelében.

ÖSSZEFOGLALÓ

Budapest. Juhász R. József performanszművész zakóban, esernyővel és táskával a kezében csütörtökön több tíz percig ácsorgott az áradó Dunában a Margit híd közelében. A rendőrök sem a partról, sem a közelben járőröző dunai rendőrhajóról nem tudták elérni, de felszólították, hogy jöjjön ki az áradó folyóból. Miután kisétált a vízből, a parton állók egy része megtapsolta. A rendőrök igazoltatták, de mivel nem volt nála igazolvány, hazavitték. Sötétedés után ismét visszament a folyóba.

Juhász R. József úgy nyilatkozott: performanszművészként az a dolga, hogy reagáljon az eseményekre, s most az árvíz szolgáltatott alapot. Arra volt kíváncsi, hogy az online közösség miként fogadja. A kommentek érdeklik, mivel azokat tartja az akció legfontosabb elemének. Mint elmondta, azt szerette volna felmérni: „Hogyan reagálnak, hogyan kommentelnek, hogyan befolyásolják-alakítják egymás véleményét a résztvevők, hogyan változik akár percről percre egy kérdés vagy egy helyzet megítélése”. Izgalmasnak tartja a médiagépezet működését is.

Ezek után Juhász R. József arra készül, hogy a több ezer kommentet, megosztást, bejegyzést összegyűjti, a fotókat rendszerezi, majd egy kiállításon bemutatja. (k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?