Ahol a zenészek főznek is

Olyan nagynevű, a zenei életben már legendának számító előadók is fellépnek a tegnap kezdődött, és július 2-ig tartó paksi XIV.

Olyan nagynevű, a zenei életben már legendának számító előadók is fellépnek a tegnap kezdődött, és július 2-ig tartó paksi XIV. Gastroblues Fesztiválon, vagyis Európa legnagyobb bluesfesztiválján, mint a Nazareth, a Ten Yeras After, a Blues Company, a Twin Dragon, Chris Farlowe, Keith Emerson vagy a francia Nina van Horn.

Gárdai Pétertől, a fesztivál igazgatójától megtudtuk, még soha ennyi híresség nem szerepelt egyszerre a fesztiválon, mint amennyi az idén. Kettővel közülük, a Ten Years After együttes két tagjával mi is találkozhattunk: a minden idők legnagyobb rockfesztiválját, a Woodstockot is megjárt nagy öreg, Chick Churchill és a formációhoz később csatlakozott fiatal gitáros, az együttesből kivált Alvin Lee utódja, Joe Gooch az Új Szónak nyilatkozva elmondták, a Gastroblues fesztiválon először vesznek részt, de Budapesen már szerepeltek. Két évvel ezelőtt a Petőfi Csarnokban léptek fel, és az nagyon tetszett nekik. Elárulták, hogy a paksi koncerten keverten játszanak majd régi és az új számaikból, de zömmel az új dalokat részesítik előnyben.

A fesztivál a kezdetektől nemcsak a fülnek és a szemnek biztosít élvezeteket, hanem a gyomornak is, hiszen a koncertek mellett gasztronómiai fesztiválnak és főzőversenynek, valamint borbarátok találkozójának is helyet ad. A gasztronómiai fesztivál házigazdája és a zsűri elnöke a tévéképernyőkről is jól ismert „Laci bácsi”, azaz Benke László mesterszakács, akitől megtudtuk, hogy már harmadik alkalommal a fellépő zenészek is bekapcsolódnak a főzőversenybe.

Az egyhetes rendezvénysorozat „záróakkordja” templomi koncert lesz a csodálatos akusztikájú, Makovecz Imre által tervezett templomban, többek között Chris Farlowe közreműködésével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?