Adele, a rekordhalmozó

Az emberek úgy vásárolják Adele harmadik stúdióleme-zét, mintha soha többé nem készülne zene. Az angol sztár november 20-án kiadott, 25 című albuma világszerte rekordokat döntöget.Az USA-ban a megjelenés hetében 3,38 millió példányt adtak el a korongból.

Az emberek úgy vásárolják Adele harmadik stúdióleme-zét, mintha soha többé nem készülne zene. Az angol sztár november 20-án kiadott, 25 című albuma világszerte rekordokat döntöget.

Az USA-ban a megjelenés hetében 3,38 millió példányt adtak el a korongból. Az eddigi csúcstartó az NSYNC floridai fiúcsapat volt, amelynek 2000-es No Strings Attached című nagylemezéből 2,416 millió példány fogyott el az első héten. A zenei szakemberek többsége úgy gondolta, hogy ezt a rekordot senki sem fogja megdönteni, mivel az albumok forgalma folyamatosan csökken, a közönség egyre inkább a dalvásárlásra fókuszál.

A 25 az Egyesült Királyságban 800 307 példánnyal nyitott. A brit zenetörténet leggyorsabban fogyó nagylemeze eddig az Oasis 1997-es Be Here Now című albuma volt, 696 ezer példánnyal. Németországban a kiadás hetében 263 ezer példányt adtak el Adele lemezéből. Itt az eddigi csúcstartó Herbert Grönemeyer német énekes 2007-es albuma, a 12 volt.

A hihetetlen eladási adatok javarészt az Adele körüli hatalmas médiafelhajtással magyarázhatók. A legtöbb kritikus csalódott a nagylemezben. Maga az énekesnő is azt nyilatkozta, hogy nem olyan jó, mint az előző két albuma. Mivel Adele és a kiadója nem járult hozzá, a 25 nem hallgatható meg a streamingszolgáltatóknál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?