A világ legnépszerűbb előadója

MTI-HÍRNew York. A Hanglemezkiadók Nemzetközi Szövetsége (IFPI) szerint Taylor Swift adta el a legtöbb albumot 2014-ben.

MTI-HÍR

New York. A Hanglemezkiadók Nemzetközi Szövetsége (IFPI) szerint Taylor Swift adta el a legtöbb albumot 2014-ben. Az amerikai énekesnő tavaly megjelent, 1989 című lemezéből 8,6 millió példány fogyott el világszerte.

Az eladási listák alapján a 25 éves Taylor Swiftnek ítélte oda az IFPI a világ legnépszerűbb előadójának járó díját, amelyet a fizikai formátumú eladások, a letöltések és az online meghallgatások száma alapján ítél oda a nemzetközi szövetség.

Taylor Swift ötödik albumából a megjelenése utáni első héten 1,2 millió példányt adtak el, és 11 egymást követő héten át vezette a Billboard 200 toplistát. Az album Németországban, Japánban és az Egyesült Királyságban is az öt legnépszerűbb között volt. Vezető slágere, a Shake It Off című több mint 20 országban került az öt legnépszerűbb dal közé, és több mint 350 millióan látták videóját a YouTube-on az IFPI adatai szerint.

A tavalyi év második legnépszerűbb előadója a One Direction brit-ír fiúcsapat volt, amely 2013-ban kapta az IFPI legnépszerűbb előadója díját. A harmadik helyre Ed Sheeran brit énekes-dalszerző került, akinek tavaly júniusban megjelent x című stúdióalbuma 12 országban vezette a zenei toplistákat és 11 piacon az első öt között volt. A Spotify közölte, hogy ezt az albumot hallgatták meg legtöbben az interneten világszerte 2014-ben.

Az IFPI tizes listáján van továbbá a Coldplay, az AC/DC, Michael Jackson, a Pink Floyd, Sam Smith, Kate Perry és Beyoncé. A szövetség bejelentette, hogy 2014 egyik legsikeresebbje a Jégvarázs című mesefilm betétdalait tartalmazó album volt. Ha egyetlen előadó készítette volna, felkerült volna a listavezetők közé. Csak az Egyesült Államokban 3,9 millió példány kelt el belőle.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?