A változókor természetes dolog

Hőhullámok jeligére: „44 éves asszony vagyok, és nagyon szenvedek a hőhullámaim miatt. Tudom, hogy ez a változókor kezdete, vagy már benne is vagyok, mert a havi vérzéseim kezdenek teljesen elmaradni. Olvastam arról is, hogy ilyenkor hormonális kezeléssel lehet csökkenteni a változókor kellemetlen tüneteit.

Hőhullámok jeligére: „44 éves asszony vagyok, és nagyon szenvedek a hőhullámaim miatt. Tudom, hogy ez a változókor kezdete, vagy már benne is vagyok, mert a havi vérzéseim kezdenek teljesen elmaradni. Olvastam arról is, hogy ilyenkor hormonális kezeléssel lehet csökkenteni a változókor kellemetlen tüneteit. Azt szeretném kérdezni a természetgyógyásztól, hogy a gyógynövények közt akadna-e legalább egy, amely segítene rajtam?”

Igen, vannak a gyógynövények közt olyanok, amelyek segítenek. Ilyen fantasztikus gyógynövény az orvosi zsálya. Elég minden harmadik nap inni a főzetéből, mert három napig visszatartja a kellemetlen izzadást.

Elkészítése: 1 teás- vagy 1 evőkanálnyi orvosi zsályát 5 percig főzünk 2 dl vízben, majd leszűrjük, és mézzel édesítve fogyasztjuk. Az elfogyasztás után 3 órával kezd hatni egészen három napig. A másik nagyon jó hatású gyógynövény az orbáncfű, de segíthet még a citromfű, a levendula, a komló és a galagonyavirág is. Ezek a gyógynövények erősítik az idegeket, és ezáltal csökken a feszültség és a félelemérzet.

A hormonális kezelést nagyon alaposan meg kell fontolni. Egyeseknél csak nagyon rövid ideig szabad alkalmazni, és vannak, akiknél szóba sem jöhet. A hormonhatású szintetikus gyógyszerek esetében tulajdonképpen a természet megerőszakolásáról van szó, azt a hormont visszük be mesterséges úton, amelyet a szervezet már nem termel. Egy ideig ez nagyon jó közérzetet biztosít, de bizonyos idő után rizikótényezőként jelentkezhet a női nemi szervek daganatos megbetegedéseinél vagy az emlőrák kialakulásában. Persze, ez nem azt jelenti, hogy mindenkinél ilyen hatást váltana ki, csak azt, hogy amit a Teremtő bekódolt, abba az ember ne nagyon avatkozzék bele, mert ez az élet rendje. Nagyon óvatosan, a kezdet kezdetén, amikor igen intenzívek a hőhullámok, igen, alkalmazhatunk ilyen szintetikus szereket is, de hosszú távon nem, hogy védjük az életet.

A természet olyan gyógynövényeket kínál, amelyek a női nemi hormon aktivitásával rendelkeznek. Ilyen gyógynövény a cickafarkfű, a komló, az édeskömény stb. És mivel az idegrendszer szenved a legtöbbet, idegerősítő, antidepresszív és félelemoldó gyógynövényeket is teszünk a klimax tüneteit enyhítő teába. A teakeverék összetétele: 100 g cickafarkfűvirág, 50 g komló, 100 g édeskömény, 20 g citromfű, 100 g orbáncfű, 100 g macskagyökér.

Az adagok azért olyan nagyok az egyes növényeknél, mert a változás kora hosszú folyamat, és hosszú ideig tart a kúrát alkalmazni, 6-9 hétig mindennap, majd 7-10 nap szünet, és újból 6-9 hétig. A tea elkészítése és adagolása: 1 evőkanálnyi mennyiséget főzzünk 5 percig 3 dl vízben. Ez a gyökér és a mag miatt van, ha a gyógynövény por alakban lenne, elég lenne leforrázni és 15 percig áztatni. Leszűrjük, és mézzel édesítve naponta kétszer 3 dl-t iszunk belőle, mindig étkezés után. Ha valaki számára erősnek bizonyul, felére kell csökkenteni az adagot, ha gyengének, akkor 1,5 evőkanálnyi mennyiségből kell főzni.

A klimax hozzátartozik az élethez, s nem az öregedést jelenti, csak változást. Erre a változásra azonban nemcsak a nőnek kell felkészülnie, hanem a férjnek is. A férjnek gyengédnek, megértőnek, türelmesnek kellene lennie gyakran szenvedő, labilis idegzetű felesége iránt, hiszen ő nem tehet róla, hogy a természet így programozta be az életét. Nem csoda, hogy a válások nagy része erre az időszakra, a nők átmeneti időszakára datálódik. De nyert ügye van annak a férjnek, aki gyengédségével és szeretetével átsegíti feleségét ezen a nehéz időszakon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?