A valóság shokk formájában tarol

Úgy látszik, a Universal Music már az év első hónapjaiban a maga javára fordítja a kiadók közti versengést. 2002-ben a multinacionális cég kiadványai voltak a legsikeresebbek, összességében az év lemeztermésének egyharmada itt jelent meg.

Úgy látszik, a Universal Music már az év első hónapjaiban a maga javára fordítja a kiadók közti versengést. 2002-ben a multinacionális cég kiadványai voltak a legsikeresebbek, összességében az év lemeztermésének egyharmada itt jelent meg. A 2001-es évhez képest még növelte is négy százalékkal, harmincegyre a piaci részesedését.

Az idei év nem is kezdődhetett volna jobban a magyar Universalnak. Az első negyedévben a Romantic albumából adták el a legtöbb példányt, s közben a három legkelendőbb nemzetközi kiadványt is a cég jelentette meg: a t.A.T.u. lemezét, az 8 Mile filmzenéjét, a harmadik pedig a továbbra is igen népszerű Eminem-korong, a The Eminem Show. És nem nehéz megjósolni, hogy a következő hetek legsikeresebb kiadványa az Irigy Hónaljmirigy lemeze lesz, amely már második hete uralja az eladási lista csúcsát. A ValóságShokk az elmúlt időben mindenkit az őrületbe kergető valóságshow-k szisztémáját, és kínálkozó poénjait követve főleg a mai magyar könnyűzenei életet veszi górcső alá, néhány klasszikusnak számító dallal kiegészítve. Nem hiányoznak az albumról az együttestől már jól megszokott szöveges közjátékok sem.

Az előző hét meglepetése, hogy egyből a lista huszonkettedik helyére iratkozott fel az egykori Baby Sisters-szes Baby Gabi első szólóalbuma, amely a héten tíz pozíciót javított. Közben az album slágere, a Kozmixos Lányi Lalával előadott Őrült szerelem már az ötödik legjátszottabb felvétel a magyar kereskedelmi rádiókban, és gyanítom, a következő hetekben, hónapokban még a vízcsapból is a duett folyik majd. S ha már szóltunk a Kozmixról, akkor nem árt megjegyezni, hogy Hozso és Lala aktuális albuma, a Szárnyak nélkül a héten már az első húszban szerepel. Félő volt, hogy a lemez eltűnik a süllyesztőben, ugyanis az év végi megjelenésekor nem mutatkozott iránta különösebb érdeklődés. Az elmúlt időszakban, öt héten keresztül a lista alsó régiójában tanyázott, de most nagyot lépett előre.

Napjaink legsikeresebb kiadványa Európa-szerte az amerikai Norah Jones Come Away with Me című albuma. A Grammyn taroló énekesnőnek már az öreg kontinens is a lába előtt hever, némileg meglepetés viszont, hogy lemeze a magyar eladási listára is felkerült, és egyből a huszadik helyre.

A kislemezek rangsorában négy új jelzésű maxit találunk. A Tankcsapda a tervek szerint szeptember elsején új stúdióalbummal jelentkezik, amelynek előhírnöke a három új szerzeményt és a Lopott könyvek című Tankcsapda-klasszikus koncertfelvételét, valamint multimédiás részt tartalmazó EP, a Szextárgy. Az utca túloldalán című dal külön érdekessége, hogy a készülő albumon nem lesz hozzáférhető. A cédé multimédiás része sok csemegét tartogat a rajongóknak: a májusban megjelenő koncertfilm és átfogó videoantológia (VHS és DVD) poéndús, zenés beharangozóját és az egyik új nóta, a Senki nem menekül egy kamerával rögzített koncertvideóját. A címadó dalhoz rövidesen videoklip is készül, a zenekar pedig tavaszi országos turnén mutatja be az EP anyagát.

A kislemezlista további újdonságai nemzetközi kiadványok, a Modern Talking, az A-Ha és a Placebo maxijai.

A magyar rádiók legjátszottabb felvétele Shakira Laundry Service című albumának harmadik slágere, az Objection (Tango). A fergeteges sikerű Whenever Wherever és az Underneath Your Clothes után az énekesnő folytatja menetelését a magyar piacon is. Lemeze már elérte a platina státust, jelenleg a harminckettedik helyen tanyázik, miközben már hatvanadik hete szerepel az első negyvenben. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?