A „Valódi lány” igazi énje

Újból bebizonyosodott, hogy manapság a tehetség már édeskevés a zenei élmezőnybe való bekerüléshez, a folyamatos sikerekhez. Ezúttal Mutya Buena tett tanúbizonyságot róla.

Mutya a Sugababes legjobb hangú tagja volt, énektudásával kitűnt a társai közül. Ennek ellenére szólóban a kezdeti sikerei után minden bizonnyal gyorsan a süllyesztőben végzi. Albuma ugyanolyan, mint az utóbbi években feltűnt, majd pillanatok alatt el is felejtett tehetséges énekesnők hanghordozói.

A sugababeses évek

Az ír anyától és filippínó apától 1985. május 21-én született Mutya 1998-ban alapítója volt a 21. század eddigi legsikeresebb brit lánycsapatának, a jelenleg is működő Sugababesnek. Második alapítóként 2005 karácsonya előtt távozott a formációból – nem derült ki, de valószínűleg menesztették. A kiváláskor hangsúlyozta, hogy barátságban hagyta el a társait, nemrég viszont azt mondta: ma már korántsem ők a legjobb barátnői.

Duett George Michaellel

Tavaly ősszel egy csodaszép duettel mutatkozott be szólóban, George Michael oldalán. A This Is Not Real Love című dalt énekelték, sláger azonban nem vált belőle, a brit kislemezlistán is csak a 15. helyig jutott. A szólókarrierjét azonban kiválóan megalapozta. Természetesen a felvétel az első albumán is hallható.

Real Girl – Valódi lány

Mutya korongja, Real Girl címmel Nagy-Britanniában június 4-én került a boltokba. A brit kislemezlistán két hétig az ezüstérmes pozícióban tanyázott beharangozó címadó dal Lenny Kravitz 1991-es slágerére, az It Ain’t Over ’Til It’s Over zenei alapjára épül. George Michael mellett további közreműködők is hallhatók az albumon. Napjaink legnagyobb brit világsztárja, Amy Winehouse az 1963-as Be My Baby című The Ronettes-sláger B Boy Baby című átdolgozásában vokálozik. A Groove Armada nevű londoni elektrozenei duóval rögzített Song 4 Mutya (Out Of Control) című szerzemény a lemez legjobb felvétele, a címadó mellett. Másodikként, július 23-án ez jelenik meg maxi CD-n. Az énekesnő most már csak abban bízhat, hogy ez lendít majd az album eladásán, egyelőre ugyanis a vártnál jóval gyengébben teljesít. Két hete a brit eladási összesítés tizedik helyére iratkozott fel, és a múlt héten máris visszacsúszott a 24. pozícióba.

Összegzés

Mutya Buena a dalok többségében eltávolodott egykori csapata hangzásvilágától, és bizonyítja muzikális sokoldalúságát. Tény, hogy gyönyörű a hangja, ám ez nem mindig passzol az r&b- és soulszerzeményekhez, a lemez unalomba fulladó második felében a segítség helyett már egyenesen gátolja a kreativitást. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?