A reggelt evéssel kezdjük

Sok édesanya nap mint nap azzal ébred, vajon milyen reggelit készítsen gyermekének, hogy óvodába, iskolába indulás előtt ne a kényszernek engedve, nyögvenyelősen, hanem jó étvágygyal fogyassza el. Hiszen nem titok, nemcsak erőnlétük, hanem felfogóképességük is jobb azoknak, akik reggelivel kezdik a napot.

Sok édesanya nap mint nap azzal ébred, vajon milyen reggelit készítsen gyermekének, hogy óvodába, iskolába indulás előtt ne a kényszernek engedve, nyögvenyelősen, hanem jó étvágygyal fogyassza el. Hiszen nem titok, nemcsak erőnlétük, hanem felfogóképességük is jobb azoknak, akik reggelivel kezdik a napot. Ennek ellenére sokan éhgyomorral indulnak hazulról, egy hazai felmérés szerint a gyermeknépesség 34 százaléka, a kamaszok 43 százaléka. Az élelmezési szakértők tanácsai szerint hibát követ el az az édesanya, aki a hagyományos vajas kenyeret készíti el. A legújabb kutatások figyelmeztetnek a reggel elfogyasztott gabonafélék fontosságára, főleg nem elhanyagolható energia- és rosttartalmuk miatt. Kapóra jön tehát a mamáknak a BeBe dobré ráno keksz, hiszen a többnyire édesszájú nebulók a ropogós finomságot nem utasítják vissza. A kiváló ízén túl kiegyensúlyozott a tápérték összetétele is, ennek köszönhetően elegendő energiát biztosít a gyermek délelőtti tevékenységéhez. Nem kell tartani a gabonafélékkel dúsított kekszben fellelhető lassan felszívódó szaharidoktól, ezek ugyanis nem emelik a vér glükózszintjét. Annak ellenére, hogy a BeBe keksz édes, a termék glükémiás indexe alacsony. A kutatók szerint bizonyított, hogy a kekszből származó energia négy órán át táplálja a sejteket, s ezáltal a tanítás alatt a gyermek nem érez éhséget. Az Opavia termékcsalád új müzlis BeBe kekszszel gyarapodott, a gabonaféléken kívül mazsolát és narancsot is tartalmaz. A hagyományos kakaós kekszben hat fajta B-vitamin és kalcium is megtalálható, ezek köztudottan a csontozatot és a fogakat erősítik, közkedvelt a mogyorós-mézes összetételű éppúgy, mint a kókuszos vagy a négyfajta gabonafélével dúsított.

Az Opavia és a Danone társaság kutatói, élelmezési szakértői szerint azzal, hogy a keksz folyamatosan biztosítja az energiát, a túlsúly kialakulása is megelőzhető.

Reggeli variációk

Egy csomag cereáliás BeBe keksz, epres-joghurt, banán, tea

Egy csomag kakaós BeBe keksz, müzli-joghurt, alma, gyümölcslé

Fontos tudnivaló: ez a reggeli a napi energia 25 százalékát biztosítja

Az Opavia ez alkalommal Kópé barátainak, a Legkedvesebb könyvem verseny győzteseinek ajánlotta fel ajándékát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?