A programbőség zavara

Budapest. Az égiek kiadós esővel áldották meg a Sziget Fesztivál első napját, különös tekintettel a csúcspontnak számító Cure-koncertre, illetve Boban Markovic szerb rezesbandájának fellépésére.

Budapest. Az égiek kiadós esővel áldották meg a Sziget Fesztivál első napját, különös tekintettel a csúcspontnak számító Cure-koncertre, illetve Boban Markovic szerb rezesbandájának fellépésére. Az ingyen zuhanynak köszönhetően a nyitónapon a vártnál tízezerrel kevesebben látogattak ki az óbudai szigetre, a nézőszám így is elérte a 42 ezer főt. Akik zene helyett a színházra szavaztak, igazi ínyencfalatokat kaphattak, Molnár Ferenc legendás Krétakör-ös Liliomát, valamint Frenák Pál frenetikus táncprodukcióját. Tegnap este a glamrock finn titánjai, a HIM zenekar koncertezett a nagyszínpadon, közkívánatra immár harmadszor. Sokak szerint azonban izgalmasabb dolgok történtek a világzenei nagyszínpadon, ahol ezzel egy időben a világ legjobb klezmerzenekarának tartott amerikai Klezmatics ismételte meg tavalyelőtti sikerét. A tarajos publikumot a punk nagy túlélői, a UK Subs szórakoztatta, a roma sátorban pedig ezzel egy időben Věra Bílá cseh díva lépett fel. Ebből is látható, hogy a programskála ismét meglehetősen széles, ki-ki megtalálja a fogára valót. Ugyanez vonatkozik az étel- és italkínálatra is, tejberizstől a töltött padlizsánig, magyar sörtől az orosz pezsgőig minden megtalálható, bár az árak eléggé barátságtalanok. A felmérések szerint manapság főleg a középosztálybeli fiatalok engedhetik meg maguknak a szigetelést, ennek megfelelően már az első nehéz nap éjszakáján megjelentek a sétányokon a kéregetők, akik a heti zsebpénz tekintetében kissé elszámították magukat.

Szerdán politikusok is szép számmal nyüzsögtek a Szigeten. Juhász Ferenc honvédelmi miniszter, aki állítása szerint visszatérő vendég, babgulyást osztott a szerencsés fiataloknak, és a katonaélet körülményeinek jövőbeli javulásáról beszélt nekik. Görgey Gábor kulturális miniszter először látogatott ki a 10 éves évfordulóját ünneplő rendezvényre, ám nem egyedül érkezett, magával hozta feleségét és az izraeli nagykövet asszonyt is. „A Sziget mára beépült a magyar és a nemzetközi kulturális életbe, így magától értetődő, hogy a kultusztárca is támogatja. Idén ez az öszszeg 12 millió forint” – mondta a miniszter. A szemfülesebb szigetelők felfedezhették a tömegben Budapest alpolgármesterét, Jánosi György ifjúsági minisztert és Lampert Mónika belügyminisztert is.

Európa legnagyobb ifjúsági rendezvénye a szolgáltatások terén is tovább tökéletesedett. Idén először pokróc- és polifoammatrac-kölcsönző is működik, aki otthon felejtette a túléléshez szükséges tisztasági csomagot, könnyedén beszerezheti azt. A sátorváros központjában posta, mosoda, jegyiroda, játszóház és közönségszolgálat létesült, de van ingyenes csomagmegőrző, különbusz-járat, sőt 24 órás hajós ingajárat is. Idén is sok a külföldi, a legtöbb hetijegy Németországban fogyott el. A szervezők hét nap alatt több mint 400 ezer látogatót várnak, a fesztivál költségvetése egymilliárd forint.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?