A por rossz energiát áraszt

Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem tudok mit kezdeni a porral. Az alapos tavaszi, a rendszeres hétvégi takarítás ellenére nap mint nap azon rágódom, hogyan tüntessem el a lakásban minduntalan jelentkező porréteget. És lefekvés előtt hiába törlöm le a tévét, reggel a képernyő mégis szürke.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem tudok mit kezdeni a porral. Az alapos tavaszi, a rendszeres hétvégi takarítás ellenére nap mint nap azon rágódom, hogyan tüntessem el a lakásban minduntalan jelentkező porréteget. És lefekvés előtt hiába törlöm le a tévét, reggel a képernyő mégis szürke. Tudom, nincs megállás, az unalmas teendőket naponta ismételni kell.

A lakás tisztántartásának alapvető követelménye a portalanítás, a manapság ismét divatos fengh sui szerint ugyanis a porszemcsék rossz energiát bocsátanak ki. Pedig megszabadulni a portól lehetetlenség, 1 liter levegőben 100 millió porrészecske található, tiszta levegőjével (1 liter/10 ezer porrészecske) kivételt csak az Északi-sark képez. A szakértők szerint emberbarát háztartási gépekkel, leginkább a porszívóval tehetünk valamit egészségesebb otthoni környezetünkért. A műszer közkedvelt segítőtárssá nőtte ki magát, bár az utóbbi években eleget kell tennie a megemelkedett fogyasztói igényeknek, elvárásoknak. Nem csupán pornyelő képessége érdekli a vásárlót, ügyel alakjára, karbantartására is. A svéd gyártó, az Electrolux társaság Közép- és Kelet-Európában górcső alá vette a porszívózási szokásokat. Kimutatták, hogy a közép-európai háztartásokban hetente egyszer-kétszer használják, de ha nagyobb a család, többször is porszívóznak. A munka időtartama viszont nem haladja meg a 30 percet. (Ezek szerint a heti egyszeri porszívózás időtartama egy év alatt egy teljes napot tesz ki.) Érdekes megállapítás, hogy minél idősebb az ember, annál több időt tölt porszívózással. Nem meglepő viszont, hogy általában a nőkre hárul ez a tevékenység is, a felmérés szerint a férfiak és a gyerekek egyforma gyakorisággal (ritkán!) porszívóznak, s rendre csak a földfelület tisztítására használják a porszívót akkor is, ha egyebekre is lehetne. Legújabban fontos követelménnyé vált a porszívózás zajtalansága. A gyártót ez az igény ösztönözte a világ legcsendesebb porszívójának kifejlesztésére. Míg az átlagporszívó zajszintje 78 decibelt ér el, az eddigi legjobb pedig 71-et, az Ultra Silencer működése csupán 69 decibeles zajt csap, melyet sokan erdősusogáshoz hasonlítanak. Peter Sokol termékmenedzser szerint a sok újdonság között megtalálható az önjáró (de nagyon drága) Trilobite porszívó, amely érintés nélkül végzi a nemszeretem munkát s járja be a lakást, de nagy közkedveltségnek örvend az Eurospace porszívó is, főleg a csatlakozózsinór hossza miatt, a szokásos 6 helyett 9 méteres. Egyre nagyobb a porzsák szerepe, a néhai textília helyett a gyártók a szintetikus anyagból készítettet ajánlják. Azért, mert pl. a Clinic’s-bag meggátolja a spórák és állati eredetű allergének visszaáramlását a légtérbe, a veszélyes szemcséket 99 százalékos hatékonysággal fogja vissza.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?