A Pátria rádió ünnepi programja

Ma, Szilveszter napján ünnepi műsorrend szerint közvetítünk, reggel 7 órától. 8 óráig hírek, névnapi köszöntő, eseménynaptár. Ezután egy órán át operettekből válogatunk – többek közt Schubert, Offenbach, Suppé, Huszka Jenő, Kálmán Imre és Johann Strauss műveiből csendülnek fel részletek. 9.

Ma, Szilveszter napján ünnepi műsorrend szerint közvetítünk, reggel 7 órától. 8 óráig hírek, névnapi köszöntő, eseménynaptár. Ezután egy órán át operettekből válogatunk – többek közt Schubert, Offenbach, Suppé, Huszka Jenő, Kálmán Imre és Johann Strauss műveiből csendülnek fel részletek. 9.05-kor a 2002-es esztendő politikai történéseit foglaljuk össze. 10.05-kor kezdődik a BIG Randevú, azaz a rádiós valóságshow Puha Józseffel és Bartal Tímeával. Délutáni műsorunk az Egyházkarcsán rögzített nótacsokorral kezdődik 12.10-kor. A gazdagnak ígérkező szilveszteri összeállítás hosszú idő után saját nyitószámmal indul, 13 órakor. 18 óráig, adászárásig meghallgathatják Szentpéteren készült műsorunkat, a kabaréösszeállítást (15.00), a Vágó Istvánnal készült beszélgetést (14.15), a Gustav Brom Big Band (16.45), valamint Gergely Róbert koncertjét (13.45). Természetesen az idén is lesz sok-sok játék, zsákbamacska, kívánságműsor és bakiparádé (13.35, 14.05, 14.35, 16.35, 17.20). Várjuk hallgatóink hívásait, akiktől remélhetőleg érdekes szilveszteri étel- és italrecepteket is megtudunk. A két házigazda idén Szabó Anett és Csenger Ferenc.

Január 1-jén, Újév napján is reggel 7 órakor indul adásunk. Ifj. Johann Strauss és Josef Strauss műveiből készített összeállítást Horváth Katalin, 8-tól 9 óráig ezt sugározzuk. Ezután ökumenikus egyházi műsorral jelentkezünk, melyben közreműködik Nagyné Révész Andrea hanvai lelkipásztor és Gábor Bertalan szepsi esperes-plébános. 9.40-től részletek hangzanak el Johann Sebastian Bach Újévi kantátájából. A Szlovák Köztársaság kikiáltásának 10. évfordulója alkalmából kerekasztal-beszélgetést hallanak Csehszlovákia kettéválásának előzményeiről, a szlovák nemzet önrendelkezési törekvéseiről és az elmúlt tíz évről. A műsor vendégei: Csáky Pál miniszterelnök-helyettes, dr. Szabó Rezső, aki a Prágai tavasz idején a Szlovák Nemzeti Tanács alelnöke, a kilencvenes évek elején pedig elnökségi tagja volt, valamint Zászlós Gábor, a rendszerváltás utáni első kormány miniszterelnök-helyettese. A 10.05-kor kezdődő műsor szerkesztője Agócs Valéria. Ezután 11 órától az év slágerei szólnak: egyebek mellett Robbie Williams és Nicole Kidman, Enrique Iglesias, Pink, Eminem, Locomotív GT dalai. A Nótacsokrot 12.10-től sugározzuk. 13 órától a köztársasági elnök újévi beszédét, majd az újévi hangversenyt közvetítjük. 14.05-kor az elmúlt esztendő sporteseményeinek legérdekesebb mozzanatait foglaljuk össze 45 percben, azután a Benkó Dixieland Band felvételei forognak. 15.05-kor a Pulzussal folytatódik adásunk. Élőben jelentkezünk a szlovák parlament ünnepi üléséről, valamint a Szlovák Köztársaság megalakulásának tizedik évfordulója alkalmából adományozott kitüntetések ünnepélyes átadásáról. Megkérdezzük az ezoterikust, mire számíthatunk 2003-ban, s azt is megtudjuk, mit ír a jövendőmondásról a Biblia. Stúdióvendégünk lesz Szabó G. László publicista. Dr. Braunsteiner Tamás traumatológustól azt kérdezzük, milyen problémákkal fordultak hozzájuk az emberek az ünnepek alatt. Nyilatkozik Farkas Ferenc, a Magyar Nemzeti Lóverseny igazgatója, a pszichológustól pedig tanácsokat kapunk, hogyan dolgozzuk fel lelkileg a jövő évi gazdasági és szociális megszorító intézkedések következményeit. A szerkesztő Melaj Erzsébet.

17 órától a Köszöntő ünnepi kiadását hallhatják, ezt követi 17.40-kor a Napzárta, és ezzel ér véget adásunk 18 órakor. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?