A Pátria rádió hétvégi programjai

Szombat reggel 7 órától fél 12-ig a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazinunkat hallhatják. Az első órában állandó rovataink jelentkeznek, a második órában az elmúlt hét belpolitikai krónikája, majd egyéb belpolitikai témák: a hét történései a szlovák törvényhozásban, és a kormánykoalíción belüli helyzet.

Szombat reggel 7 órától fél 12-ig a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazinunkat hallhatják. Az első órában állandó rovataink jelentkeznek, a második órában az elmúlt hét belpolitikai krónikája, majd egyéb belpolitikai témák: a hét történései a szlovák törvényhozásban, és a kormánykoalíción belüli helyzet. Referendum után: összeül a MÁÉRT? – beszélgetés Bárdos Gyulával az MKP álláspontjáról a kettős állampolgárságot illetően. Ezután a BBC Európa Magazinját sugározzuk, majd Pénz, piac, gazdaság című szemlénk következik. Dél-Szlovákia gazdasági fejlődése és a határon átnyúló kapcsolatok – összefoglalónk a somorjai értelmiségi találkozóról. Kulturális metodikai központ Bodrogköz és az Ung-vidék részére – beszélgetés a kezdeményező megyei képviselővel. Az ősz folyamán nyílt meg a Madách-Posonium új üzlete Érsekújvárott – riportunk az advent idején készült, elárusítókkal, vásárlókkal. Miklósi Péter Délidő című műsorának vendége Simon Zsolt mezőgazdasági miniszter, akivel Szlovákia erdőgazdálkodásáról beszélget. 13 órától Téka című műsorunkban Szigeti László, a Kalligram Kiadó igazgatója, valamint Haraszti Mária, az AB-ART Kiadó művészeti vezetője nyilatkozik. A Tallózóban 13.30-kor felidézzük a hónap elején Rimaszombatban tartott holokauszt-napokat, majd szó lesz Csanaky Eleonóra és Écsi Gyöngyi napokban megjelent közös CD-jéről. A Slágerhullám 14.05-kor jelentkezik. 15 órától a Mikszáth Kálmán elbeszélései nyomán írt Karácsonyi emlékek című hangjátékunkat sugározzuk. A 16 órai híreket a Köszöntő követi, majd nyelvi vétségeinkről lesz szó 1 percben. 17.30-tól a Napzártában összefoglaljuk a nap eseményeit.

Vasárnap reggel 7 órakor hírekkel és sportösszefoglalóval indul műsorunk. 8.05-kor: A hét Londonban – a brit politikai és kulturális élet eseményeinek színes összefoglalója. A Világosság református műsorában 9.05-kor Rácz Elemér marcelházi református lelkipásztor szól a hallgatókhoz, majd megemlékezünk a száz évvel ezelőtt született Tóth Kálmán missziós lelkipásztorról. 9.40-kor a Zenei galéria – karácsonyi hangulatban. 10 órakor hírek, sport, majd a legkisebbeket várjuk a Gyerekzsúrral. A 11 órakor jelentkező Ifjúsági műsor szerkesztői karácsonyváró programmal készültek, melyből megtudhatjuk, hogyan ünnepelnek a fiatalok. 13 órakor a Műhely melléklettel jelentkezik a Térerő, a közép-európai nemzetiségi stúdiók műsora, melyben beszámolunk a Tavaszi szél vizet áraszt című országos népdalversenyről, beszélgetést hallhatnak a résztvevőkkel és Alföldi Borus Istvánnal a színvonalról. 14 órakor hírek, majd Kaleidoszkóp, melyben felidézzük a 300 éve született európai hírű pozsonyi orvos és fizikus, Segner János András alakját, akinek az életrajzát kissé módosítja az a közelmúltban megtalált dokumentum, amelyről dr. Kiss László orvostörténész beszél. Nemzetközi konferenciát tartottak a közelmúltban a mágiáról – erről kérdezzük dr. Lengyel Tünde történészt, majd bemutatjuk az Amerikában élő Halasi-Kun György professzort, aki 1958-ban Szlovákiából emigrált a tengerentúlra. Végül beszélgetést hallhatnak a most ötvenéves Németh Imre szólóénekessel, a Gaudium Régi Zenei Együttes vezetőjével. Segítsünk! 15 órától: Füri Erzsébet fizikus, sugárvédelmi szakember mondja el tanácsait azoknak, akik izotópos kezelésben részesültek, majd megismerkedhetnek a hallgatók a farkasdi Keresztes családdal, akik halmozottan sérült gyermeket nevelnek nagy-nagy szeretettel, miközben meg kell vívniuk mindennapi csatájukat a közönnyel, érdektelenséggel, a szakemberek nemtörődömségével. A fél négykor kezdődő néprajzi összeállításban a szentcsalád-járás szokását mutatjuk be Deákiról, Tardoskeddről és Ipolyszalkáról. A Köszöntő és a Napzárta után 18 órakor fejeződik be közvetítésünk. (Nyit.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?