A One Direction lett az év előadója az Amerikai Zenei Díjak átadásán

Los Angeles |

<p>A One Direction vitte el az év előadója díjat az Amerikai Zenei Díjak (AMAs) vasárnapi ceremóniáján: a brit fiúbanda, Katy Perry amerikai énekesnőhöz hasonlóan három kategóriában diadalmaskodott az este folyamán.</p>

A brit ötös fogat az év előadója cím mellett a kedvenc pop/rock bandának, duónak vagy csapatnak járó, illetve a Midnight Memories című koronggal a kedvenc pop/rock albumért járó díjat is bezsebelte.     "Ez egy igazán tökéletes nap volt. Amerika olyan számunkra, mintha a második otthonunk lenne" - mondta a színpadon Liam Payne, amikor társaival együtt átvette a rajongók által megszavazott elismerések egyikét. A csapatnak a múlt héten jelent meg legújabb, Four című lemeze.    Katy Perry, aki ausztráliai turnéja miatt nem vett részt a vasárnapi gálán, az év kislemezéért járó díjat nyerte el Dark Horse című listavezető daláért és a kedvenc pop/rock női előadó, illetve a kedvenc kortárs felnőtt előadó mezőnyben is győzött.      Az ausztrál Iggy Azalea a kedvenc rap/hip-hop albumért (The New Classic) és a kedvenc rap/hip-hop előadónak járó elismerést orozta el Eminem és Drake elől. "Zenészként rengeteg kritikát kapunk és emiatt sokszor megkérdőjelezzük, amit csinálunk, de azt gondolom, hogy ez most megerősíti azt, hogy jó úton járok" - fogalmazott a színpadon a 24 esztendős rapper, aki most nyert életében először díjat.    A 5 Seconds of Summer nevű ausztrál fiúbanda nyerte az év új előadójának járó elismerést. A brit Sam Smith a kedvenc pop/rock férfi előadó kategóriában vitte a prímet. Beyoncé, aki szintén távol maradt a vasárnap esti gálától, a kedvenc soul/R&B női előadónak és a kedvenc soul/R&B albumért járó elismerést nyerte el.     Luke Bryan a kedvenc country férfi előadó, míg Carrie Underwood a műfaj kedvenc női előadójának díjával térhetett haza. A filmzenék mezőnyében az év legnagyobb eladott példányszámú albuma, a Disney stúdió Jégvarázs című animációs kasszasikerének zenéje diadalmaskodott.    Az ABC által közvetített három órás gála előadói között szerepelt Ariana Grande, Nicki Minaj, Jessie J, Sam Smith, a 5 Seconds of Summer, Iggy Azalea, Mary J. Blige, Fergie és Selena Gomez is. A Los Angeles-i Nokia Színházban megrendezett gálát Taylor Swift nyitotta meg, aki az este folyamán átvette az Amerikai Zenei Díjak újonnan alapított különdíját.    A Diana Ross által átadott Dick Clark Award for Excellence nevű elismerést azért kapta az énekesnő, mert múlt hónapban megjelent legújabb albuma, az 1989 a harmadik lemeze, amelyből már az első héten több mint egymillió példány fogyott el.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?