A második fejezet

Szintipop-nagylemez az utóbbi években annyi szakmai bókot nem kapott, mint a Chvrches első, két éve megjelent The Bones of What You Believe című albuma.

Szintipop-nagylemez az utóbbi években annyi szakmai bókot nem kapott, mint a Chvrches első, két éve megjelent The Bones of What You Believe című albuma. Nem csoda hát, hogy óriási várakozás előzte meg a skót, glasgow-i trió második stúdiólemezét, amely az Every Open Eye címet kapta és pénteken került forgalomba.

A Lauren Mayberry, Iain Cook és Martin Doherty alkotta zenekar igazából semmi újjal nem gazdagította a zenei életet, ismerős szintis elektropopból keverte ki a saját, mégis hihetetlenül izgalmas, energikus refrénekre épülő hangzásvilágát. A Chvrches időközben a legaktívabb átdolgozásgyártó együttes lett, számtalan slágert öntött új formába. A tavaly novemberben bemutatott Az éhezők viadala: A kiválasztott című mozifilm első részéhez is készített egy dalt, a Dead Air címűt.

Az Every Open Eye című album alapváltozatán tizenegy szerzemény szerepel. Lauren Mayberry elmondta, szakítós témájú nagylemez született, de nem a siránkozós, hanem az arcba röhögős fajtából. Szövegileg sokkal keményebb, mint az első, odamondogatós. Az album beharangozójának választott Leave a Trace című felvételt „középső ujjal bemutatós, mikrofont a földre dobós” dalnak írta le. A másodikként megismert Never Ending Circles című zeneszámmal együtt arra az emócióra épül, amit egy rossz kapcsolatból való kilépés után érzünk. Ez az érzelem jelen van a most kiadott harmadik dalban, a Clearest Blue címűben is, amely a nagy, együtténeklős refrén helyett instrumentális résszel teljesedik ki.

Mayberry elárulta azt is, egy meg nem nevezett lemezcég vezetője azt mondta neki és zenésztársainak, hogy ha az első albumukat az énekesnő szólóprodukciójaként hozták volna forgalomba, akkor kétszázezerrel több példány fogy el belőle.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?