A könyvelés izgalmai

<p>Soha nem hittem volna, hogy érdekfeszítő lehet az a film, amelynek egy könyvelő a főszereplője, aki hatalmas táblákra írja fel a bonyolultabbnál bonyolultabb számokat. Pedig A könyvelő tényleg pörgős, fordulatokban gazdag mozi. Viszont gyorsan kiderül, hogy hősünk korántsem egy átlagos könyvelő.</p>

Adott Christian Wolff (Ben Affleck), aki autista ugyan, de kiválóan ért a számokhoz, és könyvelési tehetségét nem csupán legális cégek használják ki, hanem maffiák és egyéb bűnszervezetek is. Hogy ennél is kuszább legyen a helyzet, Chris katonai képességekkel rendelkezik, így pillanatok alatt végez bárkivel. Ezen jártasságára pedig akkor lesz igazán szüksége, amikor egy robotokkal foglalkozó cég könyvelésében fedez fel hibát, és hipp-hopp veszélybe kerül a saját és kolléganője (Anna Kendrick) élete. Leírva sem unalmas ez a történet, de A könyvelőben valóban az a legjobb, hogy egyre inkább emeli a tétet, és közben folyamatosan adagolja a váratlan szituációkat. Még az sem zavaró, hogy bekerül a képbe egy nyomozó, aki Chris után kutat, vagy éppen rendre visszamegyünk a múltba, hogy megtudjuk, miért lett egy szenvtelen zseni a főhős.

Nem tipikus akciófilmet nézünk, sőt, megannyi műfaj keveredik itt: egyszerre thriller, krimi és karakterdráma A könyvelő, amely a patetikus jeleneteket sem kerüli ki, de még ezek is jól állnak neki. Élvezetes követni, ahogy az apja által kiképzett autista srácból hős válik, aki egyetlen lövéssel leterít majdnem mindenkit – noha azért érezzük, hogy ez a valóságtól nagyon messze van.

De hát nem is realista drámát nézünk, hanem egy szórakoztató mozit, amelyben még a Christ játszó, általában lagymatag teljesítményt nyújtó Ben Affleck is a legszerethetőbb arcát mutatja: egyszerűen nem lehet nem szurkolni neki. És amikor a végére teljesen összekuszálódik minden (kissé túlságosan is), akkor értjük csak meg igazán, mennyire izgalmas egy könyvelő élete, mennyire izgalmas mozi A könyvelő.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"245896","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Gera Márton

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?