A jó jelöltnek például nincs szájszaga

„Nézzetek mindig a választók szemébe, fogalmazzatok egyszerűen, a közösségi oldalakon főleg délután szerepeljetek, mivel akkor olvassák ezeket a legtöbben” – tanácsolja pártja júniusi helyhatósági választásokra készülő jelöltjeinek a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI) kézikönyve.

„Nézzetek mindig a választók szemébe, fogalmazzatok egyszerűen, a közösségi oldalakon főleg délután szerepeljetek, mivel akkor olvassák ezeket a legtöbben” – tanácsolja pártja júniusi helyhatósági választásokra készülő jelöltjeinek a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI) kézikönyve. A kiadvány címe „A jó jelölt kézikönyve”. A kiváló kommunikációs képességeiről ismert Silvio Berlusconi, korábbi négyszeres olasz kormányfő nem először ad „magatartásbeli” tanácsokat pártja tagjainak.

Június 5-én 1386 olasz városban lesznek választások. A kézikönyv szerzője hivatalosan Alessandro Cattaneo, a párt képzési felelőse, de az olasz sajtó szerint a tanácsok Berlusconitól származnak. A „jó képviselő” egyébként Niccolo Machiavelli 1532-ben megjelent művének „jó fejedelmét” idézi.

Lebutított üzenetek

A kézikönyv szerint a jó jelölt kampányban sokat van az emberek között és minden választónak mindig a szemébe néz. A beszélgetések során egy pillanatig sem foglalkozhat más dolgokkal, főleg nem nézegetheti és nem nyomkodhatja a mobilját. Egyszerű szavakat, nyelvezetet használ, hogy a fiatalabbak és az idősebbek is megértsék.

Ismételni orrvérzésig

Ne szégyelljétek állandóan ugyanazt ismételni – hangsúlyozza a kézikönyv, mert a tömör, végtelenségig ismételt jelszavak a leghatásosabbak. Az útmutató szerint ma már elkerülhetetlen a Facebook, Twitter és más közösségi felületek használata. A jelölt minden üzenetre válaszoljon és kiemelten figyeljen a magáról közölt felvételek minőségére.

A vállalkozóból lett politikus Berlusconi már első, 1994-es kampányára is készített „választási kellékcsomagot” jelöltjeinek. A csomagban kitűzők, matricák, táskák, nyakkendők voltak a jelöltek kézikönyve mellett, továbbá cukorka, mert a jó jelöltnek nem lehet szájszaga. Berlusconi újoncként megnyerte a választásokat és kormányfő lett. A 94-es csomag ma már olasz történelmi emlék, utolsó darabjai interneten szerezhetők be több száz euróért. Berlusconi 2001-ben is kézikönyvet írt jelöltjeinek. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?