A HÉT HĺREI

Zséda lett Az év énekese
A Magyar Rádió Könnyűzenei Szerkesztősége az idén is odaítélte az előző év kiemelkedő zenei teljesítményeit elismerő eMeRTon-díjakat.

Zséda lett Az év énekese

A Magyar Rádió Könnyűzenei Szerkesztősége az idén is odaítélte az előző év kiemelkedő zenei teljesítményeit elismerő eMeRTon-díjakat. Zsédenyi Adrienn veheti át Az év énekese, Gyulai Gaál János zeneszerző pedig az Életműdíjat az április másodikán megrendezésre kerülő gálán – hangzott el a nyertesek kilétét felfedő budapesti sajtótájékoztatón. A Magyar Rádió az idén is elsősorban olyan tehetségek munkásságát díjazta, akik nem kapnak teret a kereskedelmi rádiókban.

A musical kategóriában Mahó Andrea, a folkénekesek közül Herczku Ágnes, a hangszeres szólisták sorából pedig Söptei Géza, a Stúdió 11 tagja kap elismerést. Az év együttese az After Crying, dzsesszcsapata a Jazzpression, míg felfedezettje a Folkestra lett.

Zsédenyi Adrienn az eseményen elmondta: azért lépett ki a Cotton Club Singersből, mert mai, populáris dalokat akart énekelni, míg Gyulai Gaál János elárulta, először 1944-ben játszott a később évtizedeken át munkahelyéül szolgáló Magyar Rádióban; akkor Karády Katalint kísérte zongorán. (mr, p)

Cliff Richard, a britek kedvence

A Channel 4 arra kereste a választ a The Ultimate Popstar című műsorában, hogy kik az angol zenetörténet legkedveltebb, leghallgatottabb sztárjai. A tévécsatorna munkatársai a kislemezeladási adatokat vették alapul. Ebből kiindulva Sir Cliff Richard minden idők legsikeresebb előadója, ő adta el ugyanis a legtöbb kislemezt a szigetországban. A legnépszerűbb énekesnő Madonna lett, aki az összesítésen az előkelő negyedik helyet szerezte meg. (z, p)

A zenetörténet legsikeresebb sztárjai Angliában

1. Sir Cliff Richard

2. The Beatles

3. Elvis Presley

4. Madonna

5. Sir Elton John

6. Michael Jackson

7. Queen

8. Abba

9. Sir Paul McCartney

10. David Bowie

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?