A Chris Brown-ügyirat

Valószínűleg nem kap vízumot Ausztráliába a nőverő Chris Brown. Elmaradhat a decemberre hirdetett turnéja.A Grammy-díjas amerikai énekest az ausztrál kormány értesítette erről.

Valószínűleg nem kap vízumot Ausztráliába a nőverő Chris Brown. Elmaradhat a decemberre hirdetett turnéja.

A Grammy-díjas amerikai énekest az ausztrál kormány értesítette erről. A kabinet nemrég a párkapcsolati és családon belüli erőszak elleni első politikai intézkedéseként 100 millió ausztrál dolláros kampányt jelentett be.

Aktivisták egy csoportja arra kérte a kormányt, hogy akadályozza meg a decemberi Chris Brown-koncerteket, mert az énekes 2009-ben súlyosan bántalmazta akkori barátnőjét, Rihannát. Az összevert éneksnőről készült fotó bejárta a világot, az orvosi látleletet pedig a rendőrség kezdte vizsgálni. Chris Brownt súlyos testi sértésért elítélték, és mivel a próbaidőre bocsátás feltételeit sem teljesítette maradéktalanul, tavaly börtönbe került.

A tíz napja hivatalban lévő Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő nőügyi minisztere, Michaelia Cash a sajtónak elmondta, a bevándorlási miniszter megfontolja, helyes lenne-e Brownnak vízumot adni.

„Nem tudom előre megmondani, hogyan dönt a miniszter, de azt igen, mi az én javaslatom. Meg kell érteni, hogy ha valaki családon belüli erőszakot követ el, majd világ körüli turnéra indul, lesz ország, amelyik nem engedi be. A mi kormányunk nem fél nemet mondani” – közölte Cash. A turné időpontjait bejelentő, Brown arcképével megjelent plakátokra az aktivisták I beat women (Nőket verek) feliratú matricákat ragasztottak.

Az ausztrál bevándorlási törvény alapján megtagadható a vízum azoktól, akiknek „súlyosan büntetett előélete” van, ebbe beleértendők azok is, akik 12 hónapos vagy annál hosszabb börtönbüntetést kaptak. Chris Brown büntetése beleesik ebbe a kategóriába, az új ausztrál kormánynak pedig vélhetően kapóra jön a bátor kezdés. (MTI, juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?