Kultúra

A budai Fonó a világ legjobb zenei kiadói között

Budapest | A Fonó Budai Zeneház a 4. helyre került a világzenei expo, a Womex aktuális listáján, amelyen a húsz legjobb kiadó szerepel.
MTI

2016. szeptember 24. 12:20

A Fonó több száz kiadó közül egyetlen kelet-közép európaiként került a húszas listára. A Womex Top Label elismeréseket minden évben a világzenei toplista eredményei alapján állítják össze és jelentik be a világzenei vásár előtt.
 
A Fonó Lajkó Félix Most jöttem, a Buda Folk Band Saját gyűjtés és a Cimbaliband Moldva című tavalyi lemeze, valamint az idén kiemelkedően szereplő Herczku Ágnes Live at Womex című, valamint a Zűrös Banda első albumának köszönhetően került a rangos helyre.
Mint írták, a Fonó nemcsak Magyarországról, hanem a régióból egyetlen kiadóként negyedik éve szerepel a legjobb kiadók között, amelyek között először a 20., majd a 12., az előző évben pedig a 13. helyre sorolták.
 
A World Music Charts Europe világzenei toplistáját 25 ország 48 világzenei rádiós szakemberének szavazatai alapján teszik közzé minden hónapban, ezek alapján a Womex minden évben a világzenei vásár előtt választja ki a 20 legjelentősebb kiadót. Az első helyezettnek az azévi Womexen díjat adnak át, idén a német Glitterbeat Records veheti át a listaelsőnek járó elismerést. A második helyen a brit Real World Records, a harmadikon a szintén brit ARC Music végzett.
Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Tűzoltó tankok segítik a Korompa határában kisiklott szerelvény mentését

Frissítve

Két kamion ütközött Csöllénél

A fiatal nem hisz a sajtónak

Valószínűleg Trump lesz az első külföldi állami vendég Japánban, aki találkozik az új császárral

VIDEÓ: Fegyenc szabadított ki egy autóba zárt kisgyereket Floridában

Az Alfa Romeo is bemutatta F1-es autóját, Räikkönen a sóderágyig jutott vele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?