Új törvénnyel korlátoznák a büntetett előéletű bevándorlók mozgását Ausztráliában

k

Az ausztrál kormány olyan törvényjavaslat benyújtására készül, amely a korábban határozatlan idejű fogva tartásból szabaduló, büntetett előéletű bevándorlók esetében engedélyezné a mozgásuk ellenőrzését és korlátozását.

Az ausztrál legfelsőbb bíróság a múlt héten döntött úgy, hogy a bevándorlók határozatlan idejű fogva tartása, amelyet Ausztrália több mint két évtizede alkalmaz, törvényellenes. A döntés következtében a kormány kénytelen volt szabadon bocsátani 83 külföldi bevándorlót, köztük Ausztráliában és más országokban elkövetett súlyos bűncselekmények, köztük gyilkosság és nemi erőszak miatt elítélteket, ami a közvéleményben és a politikai életben is ellenérzéseket váltott ki.

A növekvő politikai nyomás miatt Anthony Albanese kormánya bejelentette, hogy új törvényt nyújt be a parlamentben, amely szigorítja a büntetett előéletű bevándorlók vízumszabályozását és büntetőjogi szankcióit.

Clare O'Neil belügyminiszter közölte, hogy a törvényi felhatalmazás birtokában bokára szerelt elektronikus nyomkövetőt, szigorú kijárási tilalmat és egy sor további szankciót alkalmazhatnának az elítélt bevándorlókkal szemben, és amennyiben megszegnék a feltételeket, újra bebörtönöznék őket.

A bírósági döntés miatt szabadlábra került bevándorlókat Ausztrália nem tudja kitoloncolni, mert saját országukban üldöztetésnek lennének kitéve, vagy azért, mert hontalanok, illetve saját országuk nem fogadja vissza őket.

Sanmati Verma, az ausztrál emberi jogi központ ügyvezető jogi igazgatója azonban arra figyelmeztetett, a törvényjavaslat azt sugallja, hogy a migránsok és menekültek, akik már letöltötték a rájuk kiszabott börtönbüntetést, más vagy nagyobb fenyegetést jelentenek azoknál az ausztráloknál, akik szintén börtönbüntetésük letöltése után térnek vissza a társadalomba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?