Külföld

Agresszívabb vitastílust ígér Obama kampányfőnöke

Washington | Agresszívabban fogja szóvá tenni kihívója politikai "következetlenségeit" Barack Obama a következő televíziós vitákban - jelentette ki csütörtökön az MSNBC televíziónak David Axelrod, az amerikai elnök kampánystábjának vezető stratégája.
MTI

2012. október 5. 15:48

Noha az elnökjelöltek első, szerdai vitájáról szóló legtöbb beszámoló szerint egyik riválisnak sem sikerült megsemmisítő vereséget mérnie a másikra, a legtöbb elemző szerint a polémiában a republikánus kihívó, Mitt Romney mutatkozott összeszedettebbnek, energikusabbnak és támadóbb szelleműnek. Sok szakkommentátor, köztük a CNN több elemzője szerint Romney győzött a vitában.

Ezt támasztja alá a CNN-nek egy 430 fős mintán, közvetlenül a vita után végzett villámfelmérése: a nézők 67 százaléka szerint a volt massachusettsi kormányzó nyerte meg a szópárbajt, az elnököt csak 25 százalék találta jobbnak (a statisztikai hibahatár 4,5 százalék volt). Most fordult elő először, hogy az ilyen felmérések 1984-es bevezetése óta 60 százalék feletti eredményt ért el egy jelölt.
A vitát a Nielsen csütörtökön közölt első adatai szerint kevés híján 40 millióan látták az Egyesült Államokban.
"Tudják, nem lehet azt megtenni, hogy valaki azt állítsa az amerikaiaknak, hogy ami fent, az valójában lent van és fordítva. Nem lehet a kört négyszögesíteni, és Romney kormányzó felelni fog ezért" - hangoztatta Axelrod, kilátásba helyezve, hogy az irányítása alatt álló kampánygépezet az elkövetkező 30 nap során ki fogja domborítani Mitt Romney "következetlenségeit". 
Az Obamával rokonszenvező médiaforrások - noha elismerték az elnöknek a vita során tanúsított kedvetlenségét és visszafogottságát - kifogásolták, hogy a Fehér Ház jelenlegi lakója nem ment át ellentámadásba, és nem használta fel sem a kampánya által felépített érveket, sem a javára szóló adatokat.      
"Megértem, hogy (a szimpatizánsok) ki voltak éhezve arra, hogy több személyes támadást indítsunk Romney ellen, mint amennyit az elnök indított" - magyarázkodott Axelrod, aki szerint Obama ehelyett az amerikaiakhoz kívánt szólni a legfontosabb kérdésekben. 
A kampánystratéga szerint nem volt "kiszámított döntés" az, hogy az elnök nem hozta szóba Romney "47 százalékos beszédét" - amelyben azt állította, hogy az amerikai társadalom jó része áldozatnak érzi magát és kormányzati segítségre vár - sem a republikánus elnökjelölt által alapított Bain Capital megkérdőjelezhető befektetéseit. Azt mondta, az elnök a neki feltett kérdéseket akarta megválaszolni, és a legfajsúlyosabb ügyekre összpontosított.
 
Önnek ajánljuk
RegioJet

Marad a káosz a RegioJet vonalán

fuvarossztrájk

Újra blokád alá kerültek a határátkelők

168 millió euró a nyomtatott sajtóban

Egyre több hamis eurót foglalnak le

koronavírus

Koronavírus – Németországban is megerősítettek egy megbetegedést

Daniel Lipšic

Lipšic: A váltóhamisítási ügyben a végéhez közelít a bizonyítási eljárás

ildi

Kínából jelentik

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.