Visszacsalná Stubendeket az MKP

Pozsony |

<p>Talán mégis MKP-s polgármestere lesz Komáromnak. A&nbsp;napokban ugyanis az MKP országos elnöksége váratlanul feloszlatta a&nbsp;párt komáromi alapszervezetét, amely egy hónapja alakult újjá.</p>

A szándékról információink szerint sem Petheő Attila járási elnököt, sem Csintalan Zsuzsannát, az alapszervezet új elnökét nem értesítették. A járási elnökség semelyik alapszervezet feloszlatására nem tett javaslatot, közölte lapunkkal Petheő. „Az MKP demokratikus, alulról építkező párt, remélem, ez nem a centralizáció jele” – jegyezte meg. Berényi József pártelnök szerint szó sincs központosításról. „A járásból érkezett a javaslat” – mondta megkeresésünkre (úgy tudjuk, Szabó Olga tette a javaslatot).

Berényi véleménye szerint logikus döntésről van szó, hiszen a tavalyi önkormányzati választásokon a komáromi MKP képviselői helyeket veszített, ráadásul az általuk támogatott polgármester-jelölt sem volt sikeres. Ellentétben azzal a Stubendek Lászlóval, aki MKP-tag létére függetlenként indult el, és végül győzött. A választások után Stubendek lapunknak azt nyilatkozta, hogy a helyi pártszervezet jelenlegi irányvonala miatt egyelőre nem tartja aktuálisnak az MKP-ba való visszatérést. Információink szerint Berényi és Stubendek pénteken találkoztak. „Ez igaz, de nem tárgyaltunk, csak véletlenül összefutottunk egy rendezvényen. Ez a téma szóba sem került” – álítja Berényi. Annyit azért elárult, hogy ha Komárom új polgármestere úgy dönt, hogy visszatér a párt kötelékébe, tárt karokkal várják.

A komáromi alapszervezet a választások után újult meg, miután Czíria Attila, az MKP helyi szervezetének elnöke (az MKP és a Híd közös polgármester-jelöltje) a választási kudarc miatt lemondott. Berényi elmondása szerint az új komáromi alapszervezet szervezése már folyamatban van.

Az MKP Országos Tanácsa szombaton ülésezett – az egyik téma a független jelöltek indítása volt. Egyhangúan elfogadták a javaslatot, miszerint a 2016-os parlamenti választási listán a lista első tíz helyezettje közt lesz egy független jelölt, hasonlóan a második tízben is. Berényi szerint egyelőre nincs szó nevekről. „Egyelőre azt szerettük volna letisztázni, hogy mit tudunk kínálni ezeknek az embereknek, és csak utána ülünk le velük tárgyalni” – fejtette ki Berényi.

Az OT nyilatkozatában továbbá elítélik a kormány II. nyugdíjpillérrel kapcsolatos lépéseit, a második nyilatkozatban pedig az anyanyelvi oktatás fontoságát hangsúlyozák a zajló alapiskolai beiratkozások kapcsán. (vps, vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!