Közélet

VIDEÓ: Peter Tóth a saját neve alatt fog tanúskodni a Kuciak-gyilkosság ügyében

Pozsony | Peter Tóth volt újságíró, a Szlovák Titkosszolgálat belső elhárításának volt vezetője nem védett tanúként fog tanúskodni Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében.
TASR

2019. március 4. 13:00

Peter Tóth

Mindezt a közösségi oldalára feltöltött videóban közli.

„Azért döntöttem így, hogy megkönnyítsem a büntetőeljárásban részt vevő szervek munkáját, egy nevét vállaló tanú ugyanis mindig nagyobb súllyal esik a latba, és én azt szeretném, ha megbüntetnék a gyilkosokat" – mondta. Hozzátette: nem fél a büntetéstől. Elmondása szerint az ő családja is szenved a történtek miatt, bujkálni kényszerülnek.

Tóth elutasítja, hogy megfigyelte volna Kuciakot.

Szerinte csak lesifotózásról volt szó, amelyet egy ismerőse végzett tavaly szeptemberben öt napon át, és amelynek semmi köze nem volt a gyilkossághoz.

„Sokkal fontosabb bizonyíték Alena Zs. viselkedésének a hirtelen megváltozása, miután elfogták A. Zoltánt és bandáját" – mondta, hozzátéve, hogy ekkor kezdett el neki is gyanús lenni Alena Zs., ezért a vele folytatott kommunikációt átadta a büntetőszerveknek.

Tóth azt állítja, hogy ha tudott volna arról, hogy valaki arra készül, hogy meggyilkolja Ján Kuciakot, akkor az újságíró és a jegyese még mindig életben lennének.

Ján Kuciak az Aktuality.sk hírportálnál dolgozott oknyomozó újságíróként. Őt és a jegyesét 2018. február 21-én lőtték le nagymácsédi (Veľká Mača) családi házukban egy 9 mm kaliberű pisztollyal. A gyilkosságért a megrendelő legalább 70 000 eurót fizetett. Eddig négy gyanúsított – Alena Zs., aki a gyanú szerint kifizette a gyilkosság árát, Tomáš Sz., aki a gyanú szerint végrehajtotta a gyilkosságot, Miroslav M., aki előbbit a gyilkosság helyszínére szállíthatta és A. Zoltán közvetítő – ellen indult eljárás. Mindnyájan előzetes letartóztatásban vannak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Adótúlfizetés visszaigénylése

Szlovákia–Magyarország a tv-ben

Diákok adóbevallása

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Újabb állami támogatás 
a napkollektorokra

Az aktivisták betiltanák a prémtenyésztést

Legfrissebb galériák
Olvasta már?