Közélet

Továbbra sincs megegyezés az MKP és a Híd között

A több mint két órás tárgyalás után sem sikerült végleg megegyezni a közös indulásról az MKP és a Híd tagjainak. Augusztus végéig megegyeznének.
Szalay Hajnalka

2019. augusztus 19. 19:45

- Somogyi Tibor felvétele

A maratoni tárgyaláson a párt képviselőinek 19 pontból 17-ben sikerült megegyezniük, a további kettőről a közeljövőben még tárgyalnak. Őry Péter, az MKP országos tanácsának elnöke elmondta,

a két kérdéses pont a legfontosabbak közé tartozik, mindkét esetben személyi kérdésekről van szó.

A tárgyaló felek nem tudtak megegyezni arról, hogy milyen arányban szerepeljenek a pártok jelöltjei a listán, valamint arról sem, hogy ki legyen a listavezető.

„El tudom képzelni, hogy emiatt a két pont miatt nem tudunk majd megegyezni, de azt is, hogy megegyezünk”

– mondta el Ravasz Ábel, a Híd alelnöke a tárgyalást követő sajtótájékoztatón. Leszögezte, nem hagyja, hogy más pártok, legyen szó akár az MKP-ról, akár másról, határozzák meg, ki szerepelhet a Híd listáján. Mint mondta, ez a párt autonóm joga, fontosnak tartja, hogy a pártok elfogadják egymás értékrendjét.

„Cél a tisztességes, egyenrangú partneri viszony megteremtése, amely nyomán koalíciót lehet kötni, és biztosítani a magyar érdekképviseletet” – mondta el Őry.

A tárgyaláson szóba kerültek az aktuális politikai kérdések is, amelyek még a további tárgyalásokon is felbukkanhatnak, azt azonban mindketten megerősítették, hogy augusztus végéig szeretnének véglegesen megegyezni a jövő évi parlamenti választáson való indulás módjáról.

Az MKP-ból Menyhárt József pártelnök, Farkas Iván alelnök, Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke, valamint Körősi Ildikó elnökségi tag vett részt a tárgyaláson, míg a Hídból Bugár Béla pártelnök, Ravasz Ábel alelnök és Jakab Elemér elnökségi tag volt jelen. A tárgyalás után nem sokkal kezdődött az MKP elnökségi ülése, amelyen megtárgyalják a kérdéses pontokat. A Híd a jövőben, saját berkein belül, szintén egyeztetni fog az MKP feltételeiről.

2019. augusztus 19. 16:25

Folytatja a Híd és az MKP a tárgyalást, augusztusban le akarják zárni
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Keserű hazai DAC-vereség a vásári hétvégén

Bugár: még meglehet az öt százalék

Bemutatta programját a PS-Spolu: két új minisztériumot is létrehoznának

Bányák bezárásával a klímaváltozás ellen

Ophelia, Zsanett, Hedvig

Megduplázódhat a katasztrófák károsultjainak száma 2050-re a globális felmelegedés miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?