Közélet

Szlovákia nem kér a szennyezett orosz olajból

Lengyelország és Németország minőségi okokra hivatkozva leállította az orosz olaj importját a Barátság kőolajvezetéken a tegnapi nap folyamán.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. április 26. 09:49

- Képarchívum, illusztráció

Lengyelország és Németország minőségi okokra hivatkozva leállította az orosz olaj importját a Barátság kőolajvezeték északi ágán.

A Mol kiemelte: tisztában vannak a Barátság kőolajvezeték északi részét érintő minőségi problémával. A vezeték déli szakaszán -  Szlovákiában és Magyarországon - a Mol és a Slovnaft több szakaszon, illetve a belépési ponton is rendszeresen ellenőrzi és méri a kőolaj minőségét. Eddigi tapasztalatok szerint a kőolaj minősége megfelel az előírásoknak - áll a közleményben.

Ennek ellenére a szlovák Transpetrol később úgy nyilatkozott, hogy leállították az orosz olaj behozatalát..

Fehéroroszország kedden jelentette be, hogy felfüggesztette a Lengyelországba, a balti államokba és az Ukrajnába irányuló benzin- és dízelolaj-kivitelét, mert az Oroszországból érkező nyersolaj-szállítmányok szerves klórvegyülettel szennyezettek.

(MTI, sme)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alacsony a választási részvétel a gömöri járásokban is

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Ezúttal is alacsony a választási részvétel a kassai Luník IX lakótelepen

Integráció nem, folklór igen

Döntőben az oroszokat legyőző finnek

Tovább tárgyalnak a 635 eurós minimálbérről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?