Közélet

Simon az alkotmánybírósághoz fordul a himnusztörvény miatt

Simon Zsolt az alkotmánybírósághoz fordul a himnusztörvény miatt.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. április 17. 13:44

Simon Zsolt - TASR-felvétel

"A köztársasági elnök vétója két lehetőséget enged feltételezni: vagy az SNS veszít (a törvény nem lép  érvénybe), vagy a HÍD veszít (a törvény érvénybe lép módosítás nélkül). A HÍD mai sajtótájékoztatója értelmében a törvény érvénybe lép, és ezt követően akarja a HÍD gyorsított eljárásban változtatni a törvényt úgy, hogy az éneklés ne legyen tiltott.

Ez olyan megoldás, mint a kutya vacsorája: "nem biztos".

A kormányzási időszak végéhez közeledve a koalíciós szerződés is a végét járja. Ezért nagy a valószínősége annak, hogy sajnos a törvény az éneklés tiltásával is érvénybe lép és úgy is marad.

Ezért egyeztettem az SaS-el és az OLANO-val arról, hogy az alkotmánybírósághoz forduljunk. Az alkotmánybírósági beadványt elkészíttetem és már most elmondható, van elegendő támogatás ahhoz, hogy be lehessen terjeszteni. Amennyiben a HÍD nem jár sikerre, az ő képviselőinek is felkínáljuk a lehetőséget ennek a beadványnak az aláírását."

- írja a képviselő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A rosszindulat viszi romlásba az emberiséget

Ma kezdődik a pozsonyi Nepela Memorial

Birkózó-vb a tévében

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Az észak-európai partvidékeken megnövekszik az áradások veszélye a klímaváltozás miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?