Közélet

Simon az alkotmánybírósághoz fordul a himnusztörvény miatt

Simon Zsolt az alkotmánybírósághoz fordul a himnusztörvény miatt.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. április 17. 13:44

Simon Zsolt - TASR-felvétel

"A köztársasági elnök vétója két lehetőséget enged feltételezni: vagy az SNS veszít (a törvény nem lép  érvénybe), vagy a HÍD veszít (a törvény érvénybe lép módosítás nélkül). A HÍD mai sajtótájékoztatója értelmében a törvény érvénybe lép, és ezt követően akarja a HÍD gyorsított eljárásban változtatni a törvényt úgy, hogy az éneklés ne legyen tiltott.

Ez olyan megoldás, mint a kutya vacsorája: "nem biztos".

A kormányzási időszak végéhez közeledve a koalíciós szerződés is a végét járja. Ezért nagy a valószínősége annak, hogy sajnos a törvény az éneklés tiltásával is érvénybe lép és úgy is marad.

Ezért egyeztettem az SaS-el és az OLANO-val arról, hogy az alkotmánybírósághoz forduljunk. Az alkotmánybírósági beadványt elkészíttetem és már most elmondható, van elegendő támogatás ahhoz, hogy be lehessen terjeszteni. Amennyiben a HÍD nem jár sikerre, az ő képviselőinek is felkínáljuk a lehetőséget ennek a beadványnak az aláírását."

- írja a képviselő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik a szegénységi küszöb

Elfogadta a parlament a Lex Harabint

Iskolaügyi témák terítéken Gútán

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki előválasztást

Buffon visszatérhet a Juventusba

Miért viszket a fejbőr?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?