Közélet

Öt magyarra fordított jogszabállyal bővült a Slov-Lex portál

Pozsony | Újabb törvények jelentek meg magyar nyelven a Slov-Lex elektronikus törvénygyűjteményben. Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos elmondta: az anyakönyvezésről, a családi nevekről és utónevekről, a petíciós jogról, a nyilvános kulturális rendezvényekről és a gyülekezési jogról szóló jogszabályokról van szó.
TASR

2019. június 5. 13:42

Bukovszky László - Somogyi Tibor felvétele

Az első, nemzetiségi nyelvekre fordított jogszabályok 2018 őszén jelentek meg a portálon. Magyar, roma, ukrán, ruszin és német nyelven is elérhető például az SZK Alkotmánya, az államnyelvről, illetve a nemzetiségi nyelvek használatáról szóló törvény. 

A nemzeti kisebbségeket érintő jogszabályok fordításait egy memorandum és egyezmény alapján teszik közzé, melyet Gál Gábor (Most-Híd) igazságügy-miniszter írt alá. Az intézkedés célja egyrészt emelni a nemzeti kisebbségek tagjainak komfortérzetét, másrészt egységesíteni a terminológiát, harmadrészt pedig biztosítani a vállalt nemzetközi kötelezettségek teljesítését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Rengeteg hiányosságot találtak a szabadulószobák ellenőrzése során

Több ezer eurónyi drogot foglaltak le a rendőrök Vágbesztercén

Kiska nem tart igényt két fizetésre

Lucia Ďuriš Nicholsonová lett az EP Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának elnöke

Nem vizsgálja tovább a NAKA Šufliarsky és Kočner sms-váltását

VIDEÓ: A teljes gombaszögi beszélgetés Zuzana Čaputová államfővel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?