Közélet

Napokig fognak késni a vonatok

Pozsony | Az ország történetében először kellett több mint 24 órára leállítani a vasúti forgalmat a Pozsony–Érsekújvár–Párkány nemzetközi vonalon, ma reggel 6:30 után ugyanis a Vágsellye-Tardoskedd szakaszon, Vágtornóc előtt kisiklott egy tehervonat.
Demecs Péter

2019. július 9. 18:48

- Rendőrségi felvétel

A baleset során megrongálódtak a vágányok, s mindennek következtében szó szerint összeomlott a vonatközlekedés ezen a vonalon. A helyzet súlyosságát igazolja, hogy a vasút képviselői még ma este sem tudták megítélni, mikor újulhat meg a forgalom a vonalon. A Szlovák Vasutak (ŽSR) szóvivője, Michal Lukáč közölte: ha minden jól megy, akkor valamikor a szerdai nap folyamán megnyitják a vonalat, ám csak egyetlen sínen. „A másik sín rendkívül megrongálódott, ezért a javítás időigényes lesz” – fűzte hozzá a szóvivő. Ha egy sínpáron tudnak csak a nemzetközi vonalon közlekedni a vonatok, az egészen biztos további, többórás késésekhez fog vezetni. 

A Pozsonyból Budapest irányába haladó vonatok Hegyes-halom–Rajka kerülőúton közlekedtek, ami hatalmas késéseket okozott. Például a Pozsonyból 5:53-kor induló nemzetközi gyors, amelynek 8:35-kor kellett volna Budapestre érnie, még 13:45-kor is Rajkán vesztegelt. „Egy kis késést még meg tudunk érteni, de az, hogy többórás várakozás után senki nem tájékoztat semmiről, már túlzás” – írta az aktuality.sk portálnak a vonat egyik utasa. A Budapestről induló nemzetközi gyorsok Nyitrán és Lipótváron keresztül jutottak el Pozsonyba tetemes késéssel. 

Lapunknak is számos olvasó jelentkezett, egyebek mellett arra panaszkodva, hogy a pozsonyi főpályaudvaron szinte semmilyen tájékoztatást nem adnak a késésekről. Nemcsak a nemzetközi gyorsok és InterCity vonatok, hanem a személyvonatok is késnek. Például Vágsellyén csaknem egy órán keresztül várakoztak az utasok, akik a pénztárostól értesültek a balesetről, illetve az interneten tájékozódtak arról, hogyan érjék el úti céljukat. A hangosbemondóban semmilyen tájékoztatást nem közölt a vasúttársaság. 

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+5
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico szakértőbb a szakértőknél

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?