Közélet

MEGKÉRDEZTÜK

Ivan Šimko belügyminisztert Ön azt nyilatkozta, a szervezett bűnözés, főleg a pénzmosás ellen nem hagyományos módszereket is be fognak vetni. Konkrétan mire gondolt? Arra, hogy a huszeonegyedik század bűncselekményei ellen nem lehet múlt századi eszközökkel harcolni, újakat kell kitalálni.
ÚJ SZÓ ONLINE

2001. október 24. 08:00

Ivan Šimko belügyminisztert

Ön azt nyilatkozta, a szervezett bűnözés, főleg a pénzmosás ellen nem hagyományos módszereket is be fognak vetni. Konkrétan mire gondolt?

Arra, hogy a huszeonegyedik század bűncselekményei ellen nem lehet múlt századi eszközökkel harcolni, újakat kell kitalálni. Például Robert Fico javaslatának, mely a vagyon eredetének az igazolásáról szól, van logikája, ám egyeztetni kell az alkotmánynyal és az emberi jogokkal is. Az utóbbi időben gyakori téma az emberi jogok és a biztonság kérdése, a bűnözés elleni harccal való összeegyeztethetősége. Az emberi jogokat tiszteletben kell tartani, de nemcsak a bűnözők és a terroristák jogait, hanem az állampolgárokét is. Az állam alapvető feladata: védeni saját lakosait. Az egyes hatóságok hatásköreinek a bővítese helyett az anyagi támogatást kell emelni. (sza)

Önnek ajánljuk

Keszegh: Régiónk sokadrangúként van kezelve

Több ezres leépítés a kassai U.S. Steelben

Köpni-nyelni nem tudunk a Macskák előzetesétől

Mesterséges havazással lehetne megmenteni az antarktiszi jeget

Megbírságoltak egy turistát Olaszországban, mert függőágyat feszített ki két fa közé

Visszatért a Föld légkörébe és megsemmisült Kína űrlaboratóriuma

Legfrissebb galériák
Olvasta már?