Közélet

Lipšic felhívta a figyelmet Zsuzsová vallomásainak ellentmondásosságára

Alena Zsuzsová szerint a Ján Kuciak újságíró és a jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében vezetett aktában nincs semmi, ami bizonyítaná, hogy ő rendelte meg a gyilkosságot.
TASR

2020. június 29. 16:41

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic - TASR-felvétel

Ezt hétfőn jelentette ki a Specializált Büntetőbíróság előtt. Daniel Lipšic, a kárvallottak képviselője a nő vallomását célzatosnak és zavarosnak nevezte. Hozzátette: a vádlott ellentmondott annak, amit a korábbi vallomásaiban állított.

Alena Zsuzsová a bíróságon elmondta: Marian Kočnerrel 2012-ben ismerkedtek össze a közösségi hálón keresztül. A kezdeti kapcsolatukat úgy jellemezte, hogy az csupán „kötetlen flörtölés” volt. Tagadta, hogy szeretők lettek volna.

A vádlott elismerte, hogy politikusokkal és ügyészekkel is kommunikált. René Vallek volt ügyésszel csaknem a letartóztatása pillanatáig kapcsolatban volt. Másokat név szerint nem említett. Azt állította, hogy 2012 és 2013 között kommunikált befolyásos emberekkel, állítólag azért, hogy felkínálja nekik a tolmács- és ingatlanközvetítői szolgálatait. Azt, hogy Alena Zsuzsová tolmácsként dolgozott volna, Lipšic kétségbe vonta.

A bíróságon korábban felolvasták az Alena Zsuzsová és Andruskó Zoltán elítélt között váltott SMS üzenetek átiratát, valamint lejátszották az egyik telefonbeszélgetésüket is. A vádlott szerint ez a kommunikáció bizonyítja az általa vallottakat, tehát hogy Andruskó tartozott neki, a pénzt nem adta vissza és nem is „dolgozta le”, vagyis nem segítette közvetítőként az újságíró-gyilkosság előkészítését, ahogy Andruskó állítja
     

Kuciak-ügy: Felolvasták az Andruskó és Zsuzsová között váltott SMS-eket

2020. június 29. 12:29

Kuciak-ügy: Felolvasták az Andruskó és Zsuzsová között váltott SMS-eket

„Andruskó Zoltánnak nem volt indítéka arra, hogy hazudjon Alena Zsuzsovával kapcsolatban. Nem tudhatta, milyen bizonyítékok kerülnek még elő a nyomozás során, tehát óriásit kockáztatott volna, ha a nőt a megrendelők egyikének hazudja, aztán kiderül, hogy az egésznek az ellentéte igaz” - fejtette ki Lipšic. Hozzátette: Andruskó és Alena Zsuzsová barátok voltak.

Lipšic felhívta a figyelmet Alena Zsuzsová vallomásainak ellentmondásosságára. Utóbbi nem volt hajlandó reagálni. „Neked semmit sem mondok” – közölte Lipšiccel. Nem volt hajlandó válaszolni Roman Kvasnica, Zlatica Kušnírová megbízottja kérdéseire sem.

Alena Zsuzsová kihallgatása után Dušan Mikulaj kriminalisztikai és információs technológiai szakértő tanúvallomása következik. Mikulaj elemezte a távközlési szolgáltatók jelentéseit a vádlottak telefonjainak helyadatairól, melyek alapján megállapítható, hogy az érintettek merre jártak a nagymácsédi gyilkosság előtt és után.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
zaklatas

A gyermekzaklatás új színtere a világháló

SNITT

A tökéletes trükk Nagymegyeren

Az EU-n belül egy hivatalos applikáció is segíti a tájékozódást

Utazhatunk? Lesz karantén?

koronavírus rendőrség határ

Ellenőrzést tart a határátkelőkön a rendőrség

dinnye

Kiszorítja a hazait a külföldi dinnye

rendőrség illusztráció

Egy 39 éves férfit gyanúsít a rendőrség a kassai liftes rablással

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.