Közélet

Lemondott a Smer két kassai szervezetének teljes vezetése

Pozsony | A Smer párt két kassai járási szervezetének összes vezető tisztviselője lemondott, és a párttagságukat is felfüggesztették. A TASR hírügynökséget Monika Smolková, a Smer volt európai parlamenti képviselője és a Kassa III járási szervezet távozó elnöke tájékoztatta.
TASR

2019. október 22. 16:00

Monika Smolková
Monika Smolková - TASR-felvétel

A Kassa III és Kassa IV járásban összesen tizenhat vezető párttag mondott le. Köztük van Jozef Andrejčák is, Kassa egyik városrészének polgármestere. A párttagságukat október 1-jével függesztették fel. Smolková szerint további párttagok fognak csatlakozni, reagálva a Smerrel kapcsolatos ügyekre. A két említett járási szervezetnek összesen mintegy 210 tagja van.

„Bízunk bennem, hogy a Smer párt még most, a választások előtt tesz valamilyen lépést a megtisztulás felé, hogy megszabaduljon azoktól az emberektől, akik ártanak a jó hírnevének. Ha ez megtörténik, továbbra is szociáldemokraták maradunk, készek leszünk megújítani a párttagságunkat, küzdeni a szociáldemokrácia alapelveiért és támogatni a Peter Pellegrini vagy más által vezetett Smer pártot a küszöbön álló választásokon” – mondta Smolková.

A Smer elégedetlen kassai tagjai Smolkovával az élen májusban levélben szólították fel Robert Fico pártvezetőt és Robert Kaliňák alelnököt, hogy mondjanak le a pártban betöltött funkciójukról. Egyben felkérték Peter Pellegrini alelnököt, hogy pályázza meg a pártelnöki posztot. A levélírók rendkívüli pártkongresszus összehívását is indítványozták. A Smer kassai kerületi tanácsa egy hónappal későbbi ülésén támogatásáról biztosította Robert Fico pártelnököt. A tanácstagok nem látták indokoltnak a rendkívüli közgyűlés összehívását sem. Az ülésen Fico is jelen volt.

2019. október 22. 16:15

Smer: Smolková személyes döntést hozott

„A követelésünket 50 százalékra teljesítették. Robert Kaliňák úr bejelentette, hogy már nem fogja jelöltetni magát semmilyen tisztségre, amit üdvözöltünk, de ugyanezt vártuk volna el Robert Ficótól is. Ez nem történt meg, így felfüggesztettük a tagságunkat”

– fejtette ki Smolková. Hozzátette: ehhez a lépéshez az is hozzájárult, hogy Fico szeptemberben megköszönte a távozó igazságügyi államtitkárnak, Monika Jankovskának (Smer) az elvégzett munkát. Utóbbit Marian Kočner vádlottal hozták összefüggésbe. Az elégedetlen párttagoknak az sem tetszik, ahogy a pártelnök nyilatkozott Milan Mazurekről, az ĽSNS volt képviselőjéről, akit nemzetiségi, faji vagy meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodás ügyében ítéltek el. Fico szerint a volt képviselő csak azt mondta ki, amit csaknem az egész nemzet gondol.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Tragédia: középiskolásokat szállító autóbusz és teherautó ütközött a Nyitrai járásban - tizenketten meghaltak, köztük négy gyermek

GALÉRIA: Sikerült a kerekeire állítani a balesetet szenvedett buszt, az áldozatok száma nem változott

Videót tett közzé a rendőrség a buszbaleset helyszínéről

Az utóbbi 10 év súlyos buszbalesetei

Frissítve

Baleset miatt leállt a Pozsonyból Komárom felé tartó vonatközlekedés

Trump egyelőre megkegyelmez az autóiparunknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!