Közélet

Kuciak-gyilkosság: sok embernek fájt a foga az egymilliós nyomravezetői díjra

Pozsony | Ján Kuciak újságíró és partnerének meggyilkolásával összefüggésben nagyon sok bejelentés érkezett a rendőrséghez az egymillió eurós nyomravezetői díj reményében. Erről Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter tájékoztatott csütörtökön, hozzátéve: mindegyik információ hamis volt. A belügyminiszter Milan Lučanský országos rendőrfőkapitánynál érdeklődött a lakossági bejelentések számáról.
TASR

2018. június 21. 16:35

- Felvétel: Matej Kalina/Plus Jeden Deň

Az egymillió eurós nyomravezetői díj, melyet a kormány a kettős gyilkosság elkövetőjének leleplezését segítő információkért cserébe kínált fel, Saková állítása szerint továbbra is érvényes. „A jelenlegi kormányfő nem hozott semmi olyan határozatot, melynek értelmében a jutalmat ne akarná kifizetni” – tette hozzá. Az egymillió eurót abban az esetben fizetnék ki, ha egy konkrét személytől származó bejelentés az elkövető, illetve a megrendelő nyomára vezetne.

2018. február 27. 15:35

Fico egymillió euró készpénzzel érkezett a sajtótájékoztatóra

A kormány február 26-án egymillió euró nyomravezetői díjat ajánlott fel azokért az információkért cserébe, melyek segítenének leleplezni az újságíró és partnere gyilkosát. Ezt az akkori kormányfő, Robert Fico (Smer-SD) jelentette be azzal, hogy a névtelen bejelentéseket is elfogadják.
 

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) tájékoztatása szerint Ján Kuciak újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát egy 9 mm kaliberű pisztolyból leadott lövésekkel gyilkolták meg 2018. február 21-én, Nagymácsédon. Az eset körülményei arról tanúskodnak, hogy megrendelt gyilkosság történt. A bűntett helyszínén két töltényhüvelyt, és ki nem lőtt töltényeket is találtak. A nyomozók nem bukkantak dulakodás nyomaira. A házból a legnagyobb valószínűséggel semmit sem tulajdonítottak el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?