Közélet

Kočner panaszt emelt a Kuciak-gyilkosság ügyében indított eljárás ellen

Pozsony | Marian Kočner vállalkozó, aki ellen a rendőrség múlt héten indított eljárást az újságíró-gyilkosság megrendelésének gyanújával, panaszt emelt az eljárás ellen. Erről a Markíza televízió tájékoztatott pénteken.
TASR

2019. március 22. 13:42

- TASR-felvétel

Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője a TASR hírügynökségnek elmondta: a panaszt eddig még nem kézbesítették az ügyészségnek.

„Igazolhatom, hogy panaszt emeltünk az eljárás indításáról szóló határozat ellen” – válaszolta a TASR kérdésére Marek Para, Marian K. ügyvédje. Hozzátette: a gyanúsítás alaptalan, és nincs bizonyítékokkal alátámasztva.

Az előzetes letartóztatásban lévő Marian Kočner ellen március 8-án indult újabb eljárás, mivel a gyanú szerint ő rendelte meg Ján Kuciak újságíró meggyilkolását. Kuciakkal együtt a jegyesét, Martina Kušnírovát is meggyilkolták. A gyilkosság megrendelésének indítéka Kuciak újságírói tevékenysége lehetett

 A párt 2018. február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi családi házukban. A gyilkosságért a megrendelő legalább 70 000 eurót fizetett. Marian Kočner mellett Alena Zs., Tomáš Sz., Miroslav M. és A. Zoltán ellen is eljárás indult az ügyben. Mindnyájan előzetes letartóztatásban vannak.

Kočner jelenleg a televíziós váltók ügye miatt van előzetes letartóztatásban. A megbízott nyomozó ebben az ügyben múlt héten javasolta a felügyelő ügyésznek a vádemelést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Megosztottság helyett magyar lista, valódi tartalommal

Az exit poll szerint Zelenszkij toronymagasan nyerte az ukrán elnökválasztást

Frissítve

Kétszáz fölé emelkedett a Srí Lanka-i merényletek halálos áldozatainak száma

VIDEÓ: Tigris harapott meg egy nőt Zsolnán

VIDEÓ: Centikkel tudta elkerülni az irányíthatatlan kamiont az autós

VIDEÓ: Tömegverekedés tört ki az NBA-meccsen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?