Közélet

Kočner még rács mögött marad

Besztercebánya | Nem döntött tegnap a Specializált Büntetőbíróság Marián Kočner vállalkozó vizsgálati fogságból való feltételes szabadulásáról. A tárgyalás körülbelül két óráig tartott, Roman Púchovský bíró végül elhalasztotta a döntéshozást, mondván: Kočner kérvényének áttanulmányozásához több időre van szüksége.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2018. augusztus 2. 09:03

Marián Kočner 39 nappal ezelőtt került rács mögé - Felvétel: Matej Jankovič/Plus jeden deň

Az adócsalással és váltók hamisításával gyanúsított vállalkozó ezen a héten kérvényezte előzetes szabadulását, egy hónappal azután, hogy a Legfelsőbb Bíróság elrendelte vizsgálati fogságát. Kočner, aki mindeddig 39 napot töltött rács mögött, nem jelent meg a tegnapi tárgyaláson; védőügyvédjei szerint azért, mert „nem akart részt venni ezen a cirkuszi előadáson.”

Ján Šanta ügyész szerint a bíróság néhány napon belül dönt Kočner vizsgálati fogságáról, s bízik benne, nem engedi szabadlábra. „Csupán egy hónap telt el azután, hogy a Legfelsőbb Bíróság rács mögé küldte, azóta nem kerültek nyilvánosságra olyan új információk, melyek hatással lehetnének a gyanúsított szabadlábra helyezésére” – mondta az ügyész.

2018. július 11. 15:37

Kočnert zsarolásért is vizsgálják

Bár Kočner ellen jelenleg több bűnvádi eljárást folytatnak, jelenleg a Markíza tévétársasággal kapcsolatos, csaknem 70 millió euró értékű váltók hamisítása ügyében van vizsgálati fogságban. Az ügy másik gyanúsítottja, a Markíza volt igazgatója, Pavol Rusko szabadlábon védekezhet. Mindketten visszautasítják, hogy hamisították volna a négy, 2000-es keltezésű váltót, melyből három ügyében bírósági tárgyalás is folyik. Marián Kočner cége ugyanis a váltókkal összefüggésben beperelte Pavol Ruskót és másodsorban a Markíza tévétársaságot, összesen több mint 42 millió euró kifizetését követelve. Jelenleg nem tudni, hol vannak a váltók. Kočner ugyanis eredetileg leadta a bíróságon az eredeti váltókat, ugyanis ezek nélkül a bíróság nem tudott dönteni az ügyről. Később arra hivatkozva, hogy az okmányokat szakértői vizsgálatnak akarja alávetni, ismét kikérte a bíróságtól a váltókat, s azóta nem tudni, hol vannak. Kočner eredetileg azt ígérte, hogy 20 napon belül visszaadja a váltókat, ez a határidő július 13-án telt le. Ügyvédjei sem tudtak tegnap válaszolni arra a kérdésre, mikor kerülnek vissza a váltók a bíróságra. Šanta szerint viszont Kočnerék tévedésben élnek, ha azt hiszik, hogy a bíróság döntéséhez elkerülhetetlen a váltók eredetije, rendelkezésre áll számos fénymásolat, közjegyző által hitelesített másolat. (TASR, dem)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?