Közélet

Kočnert zsarolásért is vizsgálják

Pozsony | Már nemcsak gazdasági bűncselekmények ügyében, hanem egy újságíró állítólagos zsarolása miatt is eljárást indított a rendőrség a kétes múltú Marián Kočner vállalkozó ellen.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2018. július 11. 15:37

- TASR-felvétel

Az Országos Rendőr-főkapitányság tegnap közölte, hogy a zsarolás ügyben már bűnvádi eljárást kezdeményeztek Kočner ellen.

A vállalkozót 70 millió euró értékű váltók hamisításával is meggyanúsították, s a bíróság vizsgálati fogságba küldte, így Kočner jelenleg a pozsonyi Igazságügyi Palotában várja a bírósági tárgyalás kezdetét.

A Sme napilap július elején tájékoztatott arról, hogy amikor újságírója, Adam Valček a Technopol ügy kapcsán küldött el néhány kérdést e-mailben Kočnernek, a vállalkozó válaszában az újságíró magánéletét firtató kérdéseket küldött neki. „Olyan, egészségi állapotáról és családjáról szóló információk szerepeltek a kérdésekben, amelyekhez nem juthatott hozzá nyilvános forrásokból” – közölte sajtónyilatkozatban a Sme napilap. Valček ezt követően, június elsején jelentette fel Kočnert. „Tekintettel a nyomozás korai stádiumára, nem tehetünk közzé bővebb információkat az eljárásról” – közölte tegnap Martin Wäldl, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

2018. július 1. 11:13

Kopcsay: Letartóztatták hát Kočnert

Nem ez volt az első eset, hogy Kočner újságírókat próbált megfenyegetni, megfélemlíteni. Legutóbb tavaly ősszel mondta az azóta meggyilkolt Ján Kuciak oknyomozó újságírónak, aki szintén írt a Technopol ügyről, hogy vájkálni fog az ő és a családja magánéletében, és lejáratja őt. „Tudom, hogy valami más is van emögött, de még nem tudom bebizonyítani, hogy mi. Majd ha egyszer be tudom bizonyítani, akkor garantálom Kuciak úr, hogy befejezi az újságírást, mert a földbe döngölöm” – mondta egyebek mellett az újságírónak Kočner.

Kuciak a beszélgetést követően azonnal feljelentette a vállalkozót, a rendőrség viszont akkor többhetes huzavona után azzal zárta le az eljárást, hogy Kočner nem követett el törvényszegést. (dem, SITA)

2018. június 23. 11:28

Váltóhamisítás miatt ülhet Kočner és Rusko
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?