Közélet

Kiska pártja kritizálja Harabint

Pozsony | Kiska pártja, a Za ľudí tagjai számára elképzelhetetlen, hogy egy ember, aki eddig politikai kampányt folytatott, ma a Legfelsőbb Bíróság elnöki székére pályázzon - írja a Denník N.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. augusztus 7. 14:37

"Egy bírónak, főként a Legfelsőbb Bíróság tagjának függetlennek kell lennie, és a nyilvánosság előtt is ennek megfelelően kell viselkednie. Harabin nem teljesíti ezt az alapvető követelményt" - reagált a párt arra a hírre, hogy Štefan Harabin szeptemberben megpályázza a Legfelsőbb Bíróság első számú elnökének posztját.

Mária Kolíková kijelentette: ez a poszt politikai függetlenséget követel, Harabin pedig azzal, hogy pár hónapja még köztársasági elnök akart lenni, egyáltalán nem számít politikailag független jelöltnek.

Juraj Šeliga hangsúlyozta: Štefan Harabin politikus, aki emellett állandóan bírói talárt vesz magára, és erkölcsileg sem feddhetetlen. Kiemelte Harabinnak a maffiához fűződő kapcsolatait, a kollégái megfélemlítését a Legfelsőbb Bíróságon és a hazugságokat, amiket Harabin terjeszt. "A bírói posztot sem kellene betöltenie, mert annak a legalapvetőbb feltételét, a politikai függetlenséget sem teljesíti" - mondta Šeliga.

Harabin döntését az OĽaNO ellenzéki párt tagjai is bírálják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

MKP-összefogás Matovičcsal?

Jövőre biztosan drágul az áramszolgáltatás

Frissítve

Kočner Bödörnek: Fico a mi főnökünk

Olajpiac: enyhült a feszültség, mégis többe kerül majd a benzin

LISTA: Ennyit kell országonként dolgozni az új iPhone 11 Pro-ért

Frissítve

November 25-én választanak újra elnököt a Legfelsőbb Bíróság élére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?