Jóváhagyta programnyilatkozatát a kormány

kormány kk

Hétfői ülésén jóváhagyta programnyilatkozatát a kormány, melyet ezután a parlament elé terjeszt és bizalmat kér a törvényhozástól.

Az új kormány a programnyilatkozat szerint a piacgazdaság elvei szerint működő, a szükséges mértékben szabályozott erős szociális jogállamot részesíti előnyben. A kormány a párbeszéd újrateremtésére fog törekedni minden területen, elfogadva a partnerek jogos elvárásait.

Meg akarja teremteni a feltételeit a modern és hatékonyan működő államnak, amely a szociális biztonságra helyezi a hangsúlyt, továbbá a jó és versenyképes vállalkozói környezetre. Javítani akarja az oktatás és az egészségügyi ellátás színvonalát, meg akarja erősíteni a lakosság igazságosan működő jogállamba vetett bizalmát. „Ugyanakkor a fontos szociális-gazdasági célok megvalósítása nem teszi lehetővé, hogy a kormány tovább növelje a védelmi kiadásokat” – áll a kormányprogram tervezetében.

A kormány célkitűzései között szerepel, hogy megszünteti a fegyveres testületek politikai célokra való felhasználását és a társadalom polarizálódását. Fejleszteni akarja a nemzeti öntudatot, erősíteni az államiságot és a szuverenitást, az egészséges hazafias gondolkodást, az állami szimbólumok, a nemzeti és kulturális hagyományok iránti tiszteletet.

„A kormány folytatja az ukrajnai konfliktus olyan megoldásainak támogatását, amelyek a nemzetközi jogból indulnak ki, ide értve Ukrajna függetlenségét, önállóságát és területi egységét a nemzetközileg elismert határai szerint, továbbá az ország természetes jogát az önvédelemhez” – tartalmazza a programnyilatkozat.

Az alkotmány szerint a kinevezését követően minden új kormánynak 30 napon belül a parlament elé kell terjesztenie a programtervezetét és bizalmat kérni a törvényhozástól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?