Irány a Paksi Atomerőmű! – Szakmai gyakorlatra a Diákhálózattal

<p>A Diákhálózat SzakGyak címet viselő programja meghirdeti idei első gyakorlati lehetőségét: az érdeklődők két hetes szakmai gyakorlaton vehetnek részt a Paksi Atomerőműben!</p>

A gyakorlaton való részvétel alapfeltétele, hogy a jelentkező szlovákiai magyar származású egyetemista legyen, aki a 2015/2016-os akadémiai évben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik valamely szlovákiai, vagy csehországi egyetem vagy főiskola alap- és mesterképzésének nappali vagy levelező szakán.

Jelentkezni e-mailben lehet a szakgyak@diakhalozat.sk címen.


A jelentkezésnek tartalmaznia kell:

a pontosan kitöltött jelentkezési lapot

fényképes önéletrajzot

motivációs levelet

egy igazolást a hallgatói jogviszonyotokról

továbbá szükséges feltüntetni, hogy az érdeklődő melyik időpontban szeretne részt venni a gyakorlaton (pl: Paksi Atomerőmű – 1. időpont, vagy Paksi Atomerőmű – 2. időpont, esetleg Paksi Atomerőmű – bármelyik időpont.)


A jelentkezést követően 48 órán belül válaszlevelet küldünk. Amennyiben ezt a jelentkező nem kapja meg, kérjük, továbbítsa még egyszer, vagy vegye fel a kapcsolatot a program valamelyik koordinátorával, Bógyi Csillával vagy Kotiers Rebekával.


Kik jelentkezhetnek?

A 2 időpontban 6-6 hallgatónak van lehetősége részt venni a gyakorlaton. Elsősorban műszaki szakirányon tanuló egyetemisták jelentkezését várjuk. Fontos, hogy a diákok szakiránya beilleszthető legyen az erőmű szakmai struktúrájába. Fő területek: gépészet, automatizálás, híradástechnika, méréstechnika, fizika, digitális rendszerek, vegyészet, irányítástechnika, villamos szakterület, munkavédelem, karbantartó mérnök, környezetvédelem stb.

Idén lehetőséget kapnak azok a diákok is, akik már voltak SzakGyakon a Paksi Atomerőműben, ám ők csak abban az esetben kapnak pozitív elbírálást, ha nem telik be a 12 hely azokkal a diákokkal, akik az előző években még nem vettek részt a programban.

Költségek

Az erőmű ösztöndíjat biztosít a diákok számára, amely a szállást teljes egészében, az étkezési és szabadidős programok költségét pedig nagy részben fedezi. Otthonról Budapestig, ill. a Budapestről való hazautazás költsége a diákokat terheli (Budapest – Paks útvonalat biztosítják a szervezők).

Részvételi díj: 30 €

Időpontok

Első csoport: 2016. július 18-31.

Második csoport: 2016. augusztus 1-14.


A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2016. MÁJUS 12. !!!


További információ a www.diakhalozat.sk honlapon, illetve a szakgyak@diakhalozat.sk e-mail címen kapható.


(dh, bzs)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?