Közélet

Harabin: A többi jelölt a legkisebb szlovákiai falu polgármesteréhez illő tulajdonságokkal sem rendelkezik

Pozsony | Štefan Harabin, a Legfelsőbb Bíróság bírója pénteken reggel leadta a parlamentben az elnökválasztáson való indulásához szükséges aláírásokat, amelyekből 31 993 darabot sikerült összegyűjtenie.
TASR

2019. január 18. 14:00

Štefan Harabin - TASR/AP-felvétel

Harabin, mint elmondta, egyetlen plakátot sem fog felhasználni az elnökválasztási kampánya során. „Ez lesz a legolcsóbb kampány Szlovákia történetében” – közölte azt is hozzátéve, hogy a lehető legkisebb befektetéssel számol, és hogy a pénz egy transzparens bankszámlára kerül. Arról biztosított továbbá, hogy „nem fogják oligarchák támogatni”.

Harabin meg akarja nyerni a választásokat, és elutasítja az üzletelgetést azzal kapcsolatban, hogy visszalép vagy nem lép vissza valaki másnak a javára. A többi jelölt szerinte „a legkisebb szlovákiai falu polgármesteréhez illő tulajdonságokkal sem rendelkezik”.

 

2019. január 18. 11:03

Maroš Šefčovič bejelentette, hogy indul az államfői posztért

Hangsúlyozta: polgári jelöltként indul, és semmilyen politikai párttal nem akar tárgyalni. Ugyanakkor bármely politikai párt választóitól szívesen veszi a szavazatokat. Harabin víziója „az állam és a keresztény szlovák családok megmentése, valamint az államon belüli rendrakás”.

A parlament elnökének hét napja van arra, hogy elfogadja Harabin indulását az államfőválasztáson. Addig Harabin folytathatja bírói munkáját a Legfelsőbb Bíróságon.

Az elnökválasztásra március 16-án, szombaton kerül sor, a második forduló pedig március 30-án esedékes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?