Közélet

Fico azt állítja, hogy felhasználta volna a Gorilla-hangfelvételt, ha hozzá került volna

Pozsony | Robert Fico volt miniszterelnök (Smer-SD) a saját elmondása szerint biztosan felhasználta volna a Gorilla-hangfelvételeket, amennyiben azok 2008-ban valóban hozzá kerültek volna. Fico a kijelentésével azokra a feltételezésekre reagált, amelyek szerint Dobroslav Trnka volt főügyész a múltban leengedhette neki a Gorilla-üggyel kapcsolatos hangfelvétel egy részét.
TASR

2019. március 14. 09:45

Robert Fico - TASR/AP-felvétel

„Ha 2008-ban vagy akár máskor hozzám került volna a Gorilla-üggyel kapcsolatos hangfelvétel, azt biztosan azonnal felhasználtam volna. A Gorilla ugyanis a második Dzurinda-kormány ügye, az állami tulajdonú vállalatok magánosításából keletkezett haszon elosztásának és a parlamenti képviselők megvásárlásának bizonyítéka" – érvelt.

Fico szerint a róla most megjelent információk csak egy újabb lejáratási kísérlet részei az elnökválasztás előtt. Azt is hozzáteszi, hogy még ha be is bizonyosodna, hogy a Gorilla-iratok valódiak, az az ő személyét semmilyen módon nem írja le.

A Denník N szerdán arról tájékoztatott, hogy Trnka már 2008-ban vagy 2009-ben leengedhetett egy részt a Gorilla-hangfelvételekből Ficónak. „Mindez egy kormányhivatali találkozón történt, amelyen Jaromír Čižnár akkori pozsonyi kerületi ügyészségi vezető és jelenlegi főügyész is jelen volt" – állítja a napilap a rendőrségi nyomozás eddigi eredményeire hivatkozva. A napilap értesülése szerint Čižnárt már kihallgatta a rendőrség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?