Közélet

Fico az elnöki palota elé küldte a Bonaparte-tüntetőket

Pozsony | Robert Fico kormányfő szerint az OĽaNO mozgalomnak a Bonaparte lakókomplexum elé szervezett tiltakozó akcióit át kellene irányítania az elnöki palota elé. A miniszterelnök ezzel Andrej Kiska tegnap kiszivárgott adócsalási ügyére utalt.
SITA

2017. szeptember 14. 17:51

Erika Jurinová (OĽaNO) a "kérdések órája" keretében kérdezte meg a kormányfőtől: azután, hogy Ladislav Bašternák ingatlanvállalkozó  a tevékeny megbánás eszközéhez folyamodott, ezzel gyakorlatilag beismerve az adócsalás tényét, nem akar-e végre kiköltözni ennek az adócsalónak a lakásából?
 
Mivel Fico nem volt jelen személyesen, válaszát Peter Pellegrini miniszterelnök-helyettes olvasta fel. A kormányfő szerint Jurinová kérdésében közvetve adócsalónak titulálta Andrej Kiska államfőt. "Az ön kérdéséből egyértelműen következik, hogy aki a tevékeny megbánás eszközével él, már nem csupán gyanúsítható az adócsalással, hanem, mivel azt bevallotta, ténylegesen adócsaló is. Ezért elvárom, hogy a megafonos, trikós tiltakozó akciókat és a kabarét, amit a politikából csináltak, irányítsák át az elnöki palota ablakai alá, és legalább két hónapig maradjanak is ott" - üzente Fico az ellenzéki képviselőnek. A kormányfő hozzátette: továbbra is keresi a megfelelő ingatlant saját maga és a családja számára. 
 
 
A Kiska Travel Agency (KTAG) nevű cég, melynek Andrej Kiska államfő a társtulajdonosa, az adóhivatal által kezdeményezett vizsgálat szerint jogtalanul csökkentette adóalapját bizonyos tételek beszámításával, ezért 27 ezer euróval kevesebb adót fizetett. A 2014-es évről van szó, az ellenőrzés után a cég kifizette az adóhátralékot és a kiszabott bírságot is. Az adóhatóság Kiska elnökválasztási kampányának költségeit ellenőrizte , és nem ismert el bizonyos költségeket, amelyek bekerültek az adóalapot csökkentő tételek közé. Szerepelt köztük például egy e-mailes kampány, különféle reklámköltségek, sajtótájékoztatók, konferenciák megrendezésére kibérelt termek bérleti díjai.
Önnek ajánljuk

Néhány MKP-s az Összefogásért dolgozik

GALÉRIA: Csak büntetőkkel jutott tovább a DAC a kupában

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Robbanás volt egy halálos vírusokat tároló orosz laboratóriumban

Elsőként úszta át négyszer egyfolytában a La Manche-csatornát egy amerikai nő

Az amazóniai erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?