Közélet

Fico az elnöki palota elé küldte a Bonaparte-tüntetőket

Pozsony | Robert Fico kormányfő szerint az OĽaNO mozgalomnak a Bonaparte lakókomplexum elé szervezett tiltakozó akcióit át kellene irányítania az elnöki palota elé. A miniszterelnök ezzel Andrej Kiska tegnap kiszivárgott adócsalási ügyére utalt.
SITA

2017. szeptember 14. 17:51

Erika Jurinová (OĽaNO) a "kérdések órája" keretében kérdezte meg a kormányfőtől: azután, hogy Ladislav Bašternák ingatlanvállalkozó  a tevékeny megbánás eszközéhez folyamodott, ezzel gyakorlatilag beismerve az adócsalás tényét, nem akar-e végre kiköltözni ennek az adócsalónak a lakásából?
 
Mivel Fico nem volt jelen személyesen, válaszát Peter Pellegrini miniszterelnök-helyettes olvasta fel. A kormányfő szerint Jurinová kérdésében közvetve adócsalónak titulálta Andrej Kiska államfőt. "Az ön kérdéséből egyértelműen következik, hogy aki a tevékeny megbánás eszközével él, már nem csupán gyanúsítható az adócsalással, hanem, mivel azt bevallotta, ténylegesen adócsaló is. Ezért elvárom, hogy a megafonos, trikós tiltakozó akciókat és a kabarét, amit a politikából csináltak, irányítsák át az elnöki palota ablakai alá, és legalább két hónapig maradjanak is ott" - üzente Fico az ellenzéki képviselőnek. A kormányfő hozzátette: továbbra is keresi a megfelelő ingatlant saját maga és a családja számára. 
 
 
A Kiska Travel Agency (KTAG) nevű cég, melynek Andrej Kiska államfő a társtulajdonosa, az adóhivatal által kezdeményezett vizsgálat szerint jogtalanul csökkentette adóalapját bizonyos tételek beszámításával, ezért 27 ezer euróval kevesebb adót fizetett. A 2014-es évről van szó, az ellenőrzés után a cég kifizette az adóhátralékot és a kiszabott bírságot is. Az adóhatóság Kiska elnökválasztási kampányának költségeit ellenőrizte , és nem ismert el bizonyos költségeket, amelyek bekerültek az adóalapot csökkentő tételek közé. Szerepelt köztük például egy e-mailes kampány, különféle reklámköltségek, sajtótájékoztatók, konferenciák megrendezésére kibérelt termek bérleti díjai.
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Vadkerti Imre

Trianonról írnak dalt Vadkerti Imréék

Bizonytalan nyaralás

eltűnt gyerek

Szlovákiában tavaly 1684 gyerek tűnt el

A legtöbb ország június közepén, vagy legkésőbb július elején nyitna a beutazó turisták felé

Nyaralás Európában – hova és hogyan utazhatunk?

uindulás

Közülünk valók a VASÁRNAPBAN: Aki a Notre-Dame titkait kutatja

Brian May, a Queen gitárosa szívrohamon esett át

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.