Közélet

Fejek hullanak a porba

Pozsony | Nem minden helyi politikus érezheti biztonságban magát az önkormányzati választások után. Van, ahol lemondanak, van, ahol visszahívnak.
author
Mózes Szabolcs

2014. november 21. 13:40

A Híd elnöksége leváltotta a párt pozsonyi járási vezetőjét, Horváth Attilát. „Képviselőjelöltként nem jutott be a városi testületbe. Ott folynak a tárgyalások, a városokkal kapcsolatos dolgokat olyan embernek kellene intézni, aki ott ül a városi közgyűlésben” – mondta lapunknak Bugár Béla pártelnök. A Hídban nem a járási konferencia dönt az elnök visszahívásáról, hanem felülről határoznak a személyekről. Horváth a SITA hírügynökség értesülései szerint a párt egyes jelöléseit bírálta.

Egyelőre még kérdéses, a Dunaszerdahelyi járásban milyen konzekvenciákat von le a párt a számára katasztrofális eredményből. Dunaszerdahelyen gyakorlatilag kettészakadt a Híd, miután a városi képviselők egy részét a Nagy József vezette városi pártklub az utolsó pillanatban kihúzta a jelöltlistáról. Az érintettek függetlenként indultak és szereztek mandátumot szombaton. „Ezt rendezni fogjuk. Az első járási elnökségi ülésen meglépjük azt, amit meg lehet lépni” – mondta a Híd elnöke a jövő héten sorra kerülő ülésről. Kérdéses, milyen változás lesz, a járási elnök ugyanis Csicsai Gábor, aki Nagy Józseffel együtt aktív alakítója volt a listának, egyben a párt sikertelen polgármesterjelöltje. Csicsait tegnap nem tudtuk elérni.

Komárom azon kevés helyek egyike volt, ahol sikertelen volt a Híd és az MKP koalíciója. A közös polgármesterjelölt kikapott, a 25 tagú közgyűlésben csak 9 helyet szerzett a közös lista. Az MKP helyi elnöke, Czíria Attila (ő volt a közös polgármesterjelölt) lemondott, tegnap a városi pártelnökség is követte őt. „Valamennyi elnökségi tag jelezte lemondási szándékát, erre a lépésre a tagsági gyűlésen kerül majd sor” – mondta Kolek Zsolt, aki Czíria lemondása után a tagsági gyűlésig ügyvezető alelnökként irányítja a helyi alapszervezetet. A tisztújításra december 8-án kerül sor.

A Híd helyi vezetőjének, Bastrnák Tibornak nem kell attól tartania, hogy leváltják. Bugár szerint ugyanis a kudarcról az MKP tehet. „Nem sikerült meggyőzni az MKP-s választókat. Ez nem a Híd alapszervezeti vagy járási elnökének a hibája” – védekezett a pártelnök. Hasonlóan vélekedik Bastrnák is. „A választóktól állandóan azt halljuk, hogy össze kell fogni. Ezek után, amikor összefogunk, s az emberek azt mondják, hogy mégsem kell összefogni, akkor nem biztos, hogy bármilyen negatív konzekvenciákat le kell vonni” – mondta lapunknak a párt városi klubjának elnöke. Szerinte arányaiban ugyanolyan eredményt értek el, mint négy éve. Akkor 25 jelöltből 11 jutott be, most 13-ból hat. Ez ugyanakkor az MKP-ra is igaz, akkor 25-ből 6, most 12-ből 3 jelölt lett sikeres. (MSz, vkm)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
csaladsegitocsomag

Győztek a családok, vesztettek az önkormányzatok?

Boris Kollár az OĽaNO vétója ellenére is ragaszkodik a javaslatához
Frissítve

Kollár javaslata tovább bomlasztja a koalíciót

Eduard Heger

Heger: Az uniós országok kapcsolatokat akarnak építeni a Nyugat-Balkánnal

d

Nem fizette ki a biztosító egy férfi fogkezelését, mert nem volt urológusnál

Vladimír Lengvarský

Senki sem jelentkezett a lekéri fogvatartási intézet vezetői posztjára

s

Magas fizetéseket kínál a Szlovákiába készülő ruhaüzlet

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.