Közélet

Eddig három panasz érkezett az Alkotmánybírósághoz a választásokkal kapcsolatban

Kassa | November 14-ig összesen három, a november 10-i önkormányzati választásokkal kapcsolatos panaszt vett nyilvántartásba az Alkotmánybíróság. Választásokkal kapcsolatos panaszt a választások eredményének kihirdetésétől számított tíz napon belül lehet tenni.
TASR

2018. november 14. 18:15

- Somogyi Tibor felvétele

Az Alkotmánybíróságról szóló törvény értelmében az Alkotmánybíróságnak a kézbesítéstől számított 90 napon belül kell döntenie az önkormányzati választások alkotmányosságát vagy törvényességét kétségbe vonó, illetve a választási eredmények ellen tett panaszokról. Erről Ivana Vilinská, az Alkotmánybíróság Hivatala sajtóosztályának munkatársa tájékoztatta a TASR hírügynökséget szerdán.

 

2018. november 12. 10:30

Összesen 349 bejelentés érkezett a rendőrséghez az önkormányzati választásokkal kapcsolatban

Az egyik panaszt még a választások napján kézbesítették azzal kapcsolatban, ahogy a poltári járásbeli Fazekaszsaluzsányban  (Hrnčiarske Zalužany) a választási bizottság elnöke eljárt a Nova párt jelöltlistájának visszavonásával összefüggésben. A második panaszt a nagymihályi járásbeli Dénesújfalu (Sliepkovce) vesztes polgármesterjelöltjei tették, akik a szavazatok újraszámlálását követelik. A harmadik panasz a lévai járásbeli Barsendrédről (Ondrejovce) érkezett. Az egyik sikertelen képviselőjelölt szerint hibát vétettek a szavazatszámlálás során.

A 2014-es önkormányzati választásokat követően az Alkotmánybíróságra több mint száz panasz érkezett. Egyes községekben az Alkotmánybíróság érvénytelenítette a választások eredményét, és így meg kellett ismételni a választást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A köztévéhez vonult több ezer tüntető, a rendőrség ismét könnygázt vetett be

Az MTVA székházában éjszakázott 13 ellenzéki képviselő

Lesz-e csúcsrangadó a BL-ben?

Borostyánba zárt százmillió éves madártollat találtak

A szlovák országgyűlés megválasztása

Porosenko: nem hosszabbítják meg a hadiállapotot, ha nem lesz nagy szabású orosz támadás Ukrajna ellen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?