Közélet

Bezák megtöltötte a Hviezda mozit

Nagyszombat | Teltház előtt vetítették az Emberarcú érsek című filmet a nagyszombati Hviezda moziban. Az estet a Publikum.sk polgári társulás szervezte.
TASR

2013. január 31. 14:09

 

A Róbert Bezákról szóló dokumentumfilm vetítését követő vitára meghívták a Nagyszombati Érsekség képviselőit is, ám ők nem fogadták el a meghívást. A leváltott érsekről így csak Martin Klus politológus, Miroslav Kocúr teológus, és Lukáš Zuzelka újságíró beszélgetett. 
 
Martin Klus szerint Róbert Bezák leváltása még mindig sokkoló a nagyszombatiaknak. A politológus szerint az érsek megelőzte a jelenlegi egyházat. „Bezák nyíltan beszélt arról, mit tapasztalt az érsekségben ideérkezése után. A kérdés az, miért nevezték őt ki ilyen magas tisztségbe, ha aztán leváltották” – mondta Klus.
 
Miroslav Kocúr arra hívta fel a figyelmet, hogy a leváltási gépezet nem a Vatikánból indult, hanem Nagyszombatból. „Olyan információk alapján, amelyeket valaki Nagyszombatból közvetített a pápának. Az információkat olyan küldhette be, aki tudta, hogy Bezák szeret sportolni, zenét hallgatni, kikkel találkozik stb. A sorsáról pedig már az előtt döntöttek, hogy formálisan felszólították arra, válaszoljon a tevékenységével kapcsolatban felmerült kifogásokra” – mondta a teológus. 
Önnek ajánljuk

Kiska pártot alapítva fogná össze az ellenzéket

Indul a Tablók Viadala 2019! Szavazz!

Ezreket ment meg évente a defibrillátor

Keresik a Duna-alagút átépítőjét

Kassai rendőrök: ne hagyják a gyereket az autóban

Ezért nem szabad a tévé előtt aludni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?