Közélet
- CTK-felvétel

Az államfő még nem kapta meg Kaliňák lemondását

TASR

2018. március 14. 14:31

Frissítve
Pozsony | Andrej Kiska államfő továbbra sem kapta meg Robert Kaliňák (Smer-SD) lemondását, melyet a belügyminiszter hétfőn jelentett be.

„Az államfői iroda egyelőre nem kapta meg a belügyminiszter lemondását, és nincs arról információja, hogy azt mikor kézbesítik” – közölte Roman Krpelan, az államfő szóvivője.

Tomáš Drucker (Smer-jelölt) elmondása szerint Kaliňák szerdán eljött a kormány tárgyalására, elbúcsúzott a kollégáitól, és megköszönte nekik a közös munkát. Az újságírókkal a tárgyalás után nem találkozott személyesen. 

„A kormány alelnökeként és belügyminiszterként ma utoljára vettem részt a kormányülésen“ – tájékoztatott Kaliňák a közösségi oldalán. „Megköszöntem a kormányfőnek, a kormány tagjainak és a Kormányhivatal alkalmazottainak a sokéves korrekt együttműködést. Aminek kezdete van, annak vége is kell, hogy legyen. Köszönöm a támogatást és a bizalmat, nagyra értékelem“ – közölte.

2018. március 13. 15:40

Robert Kaliňák: a tízéves mélyrepülés vége

Kaliňák hétfőn (március 12.) jelentette be, hogy lemond funkciójáról. Akkor sem pontosította, hogy a lemondását mikor adja át az államfőnek.

„Még be kell fejeznem a hivatalos teendőimet” – üzente az újságíróknak.

Elmondása szerint a távozásával Szlovákia stabilitását szeretné megőrizni. Ján Kuciak újságíró és jegyese Martina Kušnírová meggyilkolása számára egy olyan ügy, amelyen csak nagyon nehezen tud továbblépni. Bízik benne, hogy a gyilkost és a megrendelőt megtalálja a rendőrség. Kaliňák lemondását a Most-Híd párt követelte.

Önnek ajánljuk