Közélet

A szlovákiai lakosság kétharmada használja a közösségi hálót

Pozsony | Évről évre többen használják a közösségi hálókat, nyolc éve a szlovákiai lakosság kevesebb mint fele, tavaly már több mint 60 százaléka használta ezt a kommunikációs fajtát. A 16-24 éves korosztályban ez az arány 93%.
TASR

2019. július 4. 09:45

„A háztartások 80 százalékában működik internet, Nyugat-Szlovákiában van a legtöbb felhasználó, Közép-Szlovákiában pedig valamivel kisebb az arányuk. Tíz évvel ezelőtt a háztartások 58 százalékában volt internetcsatlakozás” - ismertette Lenka Buchláková, a Szlovák Takarékpénztár elemzője.

Az Eurostat adatai szerint a 28 uniós tagállamban a lakosság 56 százaléka használja a közösségi hálókat a 16-74 éves korosztályban, 2011-ben csak 38 százalék volt ez az arány.

Ezen a téren a legaktívabbak a dánok, (79 százalékuknak van saját profilja valamelyik közösségi hálón), majd Belgium lakossága következik (73%), azután Svédország és Nagy-Britannia (70%). A lista végén Franciaország (42%), Olaszország (46%) és Szlovénia (49%) található.

A 16-24 éves korosztályban tízből kilenc fiatal használja a közösségi hálót, a 65-74 éves korosztályban 19 százalék az európai uniós arány, és az utóbbi néhány évben ugrott meg. Szlovákiában a 65 év felettiek 12%-a használja a közösségi hálókat.

2019. július 4. 09:00

„A szülő elsősorban saját példájával nevel, ezért fontos, hogy ő is okosan internetezzen”
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Tegnap a mában

Szlovákiában a 7. legalacsonyabb a minimálbér az EU-ban

Tizedik vb-érmét nyerte a komáromi kajakos

Újabb két bíró telefonját foglalta le a NAKA

VIDEÓ: Rémálom Budapesten villamost vezetni

Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?