Iskola utca

Nem lehet elég korán kezdeni...

A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában nem vártak a Föld napjának hivatalos időpontjára (április 22.).
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 3. 19:00

A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában nem vártak a Föld napjának hivatalos időpontjára (április 22.). Az iskola diákjai már április 18-án nagyszabású akcióval csatlakoztak Denis Hayes 1970-ben indított mozgalmához.

A Neratovicei téren a korábbi években sem feledkeztek meg e jeles napról. Már csak azért sem, mert a környezettudatosságra való nevelés az iskola napi gyakorlatában is kiemelt szerepet kap. A szerdai akció abban tért el a korábbiaktól, hogy ezúttal minden diákot megmozgatott. Az összesereglett diákokat a Diákönkormányzat elnöke köszöntötte, majd egy rövid műsor alapozta meg a közös munkát.

Legtöbben az iskola környezetének takarításában, szépítésében vettek részt. Szakácsaink fakanál helyett ezúttal seprűvel mutatkoztak, fodrászlányaink szorgosan gyomláltak. Autószerelőink pedig pillanatok alatt varázsolták újjá (csiszoltak, festettek) a sportpálya melletti lelátó deszkapallóit, de munkacsoport tevékenykedett az iskola előtti parkolóban és parkban is. A jó példa ragadós: még a pedagógusok is lapátnyelet ragadtak olykor.

Hobot Hajnalka tanárnő segítségével diákjaink élő növényekből megalkották az iskola címerét. A Szelle Tamás kolléga által vezetett csapat pedig felcímkézett minden egyes szemeteskosarat az iskola területén, megnyitva ezzel az utat a szelektív hulladékgyűjtés felé. Köszönet jár még Matlák Éva kolléganőnek a szervezési munkákért.

Vida Gergely,

az iskola pedagógusa

Önnek ajánljuk
Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Még soha nem vonultak ennyien a Pride-on

Csak a legerősebb hazai tejtermelők maradtak talpon

Burgenland, a mesebeli táj

Richter: Nem fenyegetnek csoportos elbocsátások

Meghalt „Európa arca”

Legfrissebb galériák
Olvasta már?