Iskola utca

Nem lehet elég korán kezdeni...

A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában nem vártak a Föld napjának hivatalos időpontjára (április 22.).
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 3. 19:00

A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában nem vártak a Föld napjának hivatalos időpontjára (április 22.). Az iskola diákjai már április 18-án nagyszabású akcióval csatlakoztak Denis Hayes 1970-ben indított mozgalmához.

A Neratovicei téren a korábbi években sem feledkeztek meg e jeles napról. Már csak azért sem, mert a környezettudatosságra való nevelés az iskola napi gyakorlatában is kiemelt szerepet kap. A szerdai akció abban tért el a korábbiaktól, hogy ezúttal minden diákot megmozgatott. Az összesereglett diákokat a Diákönkormányzat elnöke köszöntötte, majd egy rövid műsor alapozta meg a közös munkát.

Legtöbben az iskola környezetének takarításában, szépítésében vettek részt. Szakácsaink fakanál helyett ezúttal seprűvel mutatkoztak, fodrászlányaink szorgosan gyomláltak. Autószerelőink pedig pillanatok alatt varázsolták újjá (csiszoltak, festettek) a sportpálya melletti lelátó deszkapallóit, de munkacsoport tevékenykedett az iskola előtti parkolóban és parkban is. A jó példa ragadós: még a pedagógusok is lapátnyelet ragadtak olykor.

Hobot Hajnalka tanárnő segítségével diákjaink élő növényekből megalkották az iskola címerét. A Szelle Tamás kolléga által vezetett csapat pedig felcímkézett minden egyes szemeteskosarat az iskola területén, megnyitva ezzel az utat a szelektív hulladékgyűjtés felé. Köszönet jár még Matlák Éva kolléganőnek a szervezési munkákért.

Vida Gergely,

az iskola pedagógusa

Önnek ajánljuk

Kezdődik a Tompa Mihály Országos Verseny

Getafe–Real Madrid futballmeccs a képernyőn

Hoki-vb: a jegyek 80%-a már elfogyott

Kutatóállomást építene Kína a Holdon

Elpusztult Charlie, a fogságban élő legöregebb kaliforniai tengeri vidra

Félmillió eurót költenek útfelújításra a galántai járásban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?