Iskola utca

Nem lehet elég korán kezdeni...

A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában nem vártak a Föld napjának hivatalos időpontjára (április 22.).
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 3. 19:00

A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában nem vártak a Föld napjának hivatalos időpontjára (április 22.). Az iskola diákjai már április 18-án nagyszabású akcióval csatlakoztak Denis Hayes 1970-ben indított mozgalmához.

A Neratovicei téren a korábbi években sem feledkeztek meg e jeles napról. Már csak azért sem, mert a környezettudatosságra való nevelés az iskola napi gyakorlatában is kiemelt szerepet kap. A szerdai akció abban tért el a korábbiaktól, hogy ezúttal minden diákot megmozgatott. Az összesereglett diákokat a Diákönkormányzat elnöke köszöntötte, majd egy rövid műsor alapozta meg a közös munkát.

Legtöbben az iskola környezetének takarításában, szépítésében vettek részt. Szakácsaink fakanál helyett ezúttal seprűvel mutatkoztak, fodrászlányaink szorgosan gyomláltak. Autószerelőink pedig pillanatok alatt varázsolták újjá (csiszoltak, festettek) a sportpálya melletti lelátó deszkapallóit, de munkacsoport tevékenykedett az iskola előtti parkolóban és parkban is. A jó példa ragadós: még a pedagógusok is lapátnyelet ragadtak olykor.

Hobot Hajnalka tanárnő segítségével diákjaink élő növényekből megalkották az iskola címerét. A Szelle Tamás kolléga által vezetett csapat pedig felcímkézett minden egyes szemeteskosarat az iskola területén, megnyitva ezzel az utat a szelektív hulladékgyűjtés felé. Köszönet jár még Matlák Éva kolléganőnek a szervezési munkákért.

Vida Gergely,

az iskola pedagógusa

Önnek ajánljuk

Oszlopnak ütközött egy szlovákiai turistabusz Budapesten

VIDEÓ: centikkel kerülték el a hegyről lezúduló sziklák az autót

Tragikus baleset a Dunaszerdahelyi járásban: egy férfi meghalt, egy nő súlyosan megsérült

Istentisztelet közben szakadt le egy templom teteje, többen meghaltak

Trump: a Mueller-jelentés egyes megállapításai "marhaságok"

Mentőhelikopter szállította kórházba a motorost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?