Hasznos tanács

Focicsodára készülnek Somorján

Akárcsak tavaly, ezúttal is a Slavoj Trebišovval játssza az STK Fluminense Somorja első hazai bajnoki mérkőzését a II. labdarúgóliga őszi nyitányán.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. július 21. 19:00

Akárcsak tavaly, ezúttal is a Slavoj Trebišovval játssza az STK Fluminense Somorja első hazai bajnoki mérkőzését a II. labdarúgóliga őszi nyitányán. Az izgalmasnak igérkező találkozó szombaton délután fél hatkor kezdődik a pomléi stadionban.

Árgus szemmel figyeli a somorjai játékosok pénteki edzését Kucka Árpád. „Már megnyugodtam, de három héttel ezelőtt bizony idegeskedtem azon, hogy milyen csapatunk lesz, mert akkor hatan-heten lézengtek a pályán. Aztán szállingózni kezdtek a brazilok és a hazai próbajátékosok, mára talán már összeállt a keretünk. Remélem, elég ütős lesz, mert a mezőny még erősebb, mint tavaly” – vélekedett a hazai törzsszurkoló. Mindeközben Gustavo Leal, a tavasszal sikeres brazil edző angolul és portugálul vezényli a pörgős gyakorlatokat.

A kispadról Sanjin Alagic szemlélődik, akit e héten neveztek ki az STK vezetőedzőjévé. Reggel érkezett meg a bécsi repülőtérről. „Marco Manso sportigazgató szemelt ki erre a tisztségre. Keveset tudok leendő csapatomról, abban viszont biztos vagyok, hogy barátom, Gustavo kiváló edző, most is biztosan alapos munkát végez” – közli a 41 éves szakember, aki idáig az FK Sarajevo és Bosznia-Hercegovina U21-es válogatottjának pályaedzője volt. „Támadó szellemű, látványos és eredményes focit játszó csapatot szeretnék összekovácsolni” – válaszolta. Következő kérdésemre elmosolyodott: „Nem vagyok varázsló. Ha ez már szombaton részben sikerülne, az kisebb szakmai csoda lenne és a barátom érdeme. Ami azért nem lehetetlen” – szögezte le.

Derűlátó Csölle Roland is: „Profi szellemű a keret, olyan játékosok alkotják, akik a nyári szünetben sem lazsáltak és képesek hamar beilleszkedni abba a játékrendszerbe, amit a brazil szakvezető szorgalmaz. Ezt igazolják a jó hangulatú edzések. Remélhetően a szombati meccs is, amelyen a korábbi gondok ellenére győzelmet és sok szurkolót várok, akik nyilván kíváncsiak a brazil és hazai erősítésekkel felálló csapatunkra” – nyilatkozta a csapatvezető.

Telefonos megkeresésünkre Karol Kisel, a tőketerebesiek edzője elmondta: „Heten távoztak, de ugyanannyian érkeztek a nyáron. Megfiatalodott a csapatunk. Leginkább Matúš Lorinčák visszatérésének örülök. Ő legutóbb a Lokomotiv Leipzig színeiben 26 találatával a német harmadik vonal gólkirálya lett. A szezon elején járunk, átalakultak vetélytársaink is, ezért nincs értelme még esélyeket latolgatni. Ezért csak annyit mondok, hogy ha már ilyen hosszú utat teszünk meg Somorjára, akkor onnan nem szeretnénk üres kézzel távozni” – jelentette ki az ismert szakember. (Sz.J.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ma kezdődik Pavol Rusko újabb bírósági pere

Ligetfalui lövöldözés: Öngyilkosságot követhetett el az elkövető

Leesett egy lány a pozsonyi Sznf híd kilátójáról

Heves esőzésre figyelmeztetnek a meteorológusok

Öt évet kapott a volt polgármester

VIDEÓ: Így viselkedik a méz a súlytalanságban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?