Ellátogattunk a Mini legendás oxfordi gyárába

A vadonatúj Mini (F56) gyártását múlt héten az oxfordi autógyár teljesen új csarnokában kezdték meg. A márka képviselői szerint ez mérföldkő az idén százéves gyár történetében. Az új csarnokban több száz robot és lényegesen kevesebb alkalmazott szereli össze a legendává vált autó harmadik generációját. A munkamenet automatizált, az ember csak ott szól közbe, ahol a robotok már nem tudnak.
Demecs Péter

2013. december 2. 20:13

A gyár története 1913-ig nyúlik vissza, tehát abba az időszakba, amikor az autógyártás még gyerekcipőben járt. Az első autó, amely kigurult a csarnokból, a Morris Oxford modell volt, amit Bullnose-nak, tehát bikaorrnak is hívtak. Azóta 11 millió 600 ezer személyautó követte.
 
100 évvel ezelőtt a gyár kapuját napi 20 autó hagyta el, ami a jelenlegi 900 Mini modellhez képest nagyon kevésnek tűnik. Viszont ne feledkezzünk meg arról, hogy abban az időben nem léteztek robotok, futószalagok. Az autó egy helyben állt, s a szerelők fokozatosan váltakoztak körülötte aszerint, épp mire volt szükség. Ennek tudatában a napi 20 autó már nem is tűnik olyan kevésnek.
Az évek során félmillió ember talált itt munkát, s kétség kívül a Mini oxfordi gyára mentette meg az autógyártás hírnevét Nagy-Britanniában. A gyár a 60-as években kezdett el terjeszkedni, akkor 28 ezer alkalmazottja volt. S itt jön egy érdekes ellentét, ugyanis jelenleg már csak 3700 ember dolgozik itt. Tehát elmondható, hogy minél több autót gyártottak, az automatizált gyártási folyamatok s az egyre korszerűbb robotok bevezetése miatt, egyre kevesebb alkalmazottra volt szükség.
 
A gyárban nemcsak kocsikat gyártottak fennállása során, hanem ejtőernyőket és benzines kannákat is a második világháború idején, és kivette részét a repülőgép-javításból is: több mint 80 ezret reparált.
 
Épp a századik évforduló alkalmával nyílt meg a gyár a látogatók előtt is, minek köszönhetően turistacsoportokat is végigvezetnek a csarnokokban, s közelről is megtekinthetik a gyártási folyamatokat. Sajnos, fényképezni csak ott lehet, ahol emberek nincsenek vagy a gépek épp állnak, ugyanis mint megtudtuk, az alkalmazottakat irritálja, ha munka közben fényképezik őket, mint az állatokat az állatkertben. A gyár egyébként laikusok számára is teljesen lenyűgöző élményt kínál. A hatalmas robotok mellett sétálva az embernek olyan érzése van, mintha a Transformers film forgatási helyszínén lenne. Az egyik oldalon még csak az autó puszta karosszériája mozog, több robot egyszerre csavar bele alkatrészeket, egy másik robot speciális kamerával lefényképezi a karosszéria adatait, hogy azonosítsa, pontosan milyen modellt kell legyártani – hogy tetőablakos lesz-e, vagy épp kabrió. Az információkat aztán továbbítja a többi robotnak, amelyek eszerint végzik el munkájukat. Ennek köszönhetően teljesen eltérő felszerelésű és kivitelezésű Minik követhetik egymást a futószalagon.
 
Mivel a gyártás teljesen automatizált, elég egyetlen hiba, egyetlen félrelépés, s az egész folyamatot le kell állítani. A munkálatot egy reptéri irányító központra hasonlító irodából figyelik, több száz kamera segítségével, hogy azonnal reagálni tudjanak a felmerült gondokra. Hogy a szerelők se őrüljenek meg a futószalag mellett, naponta négy dolgot kell csinálniuk. A szalagmunka a gyár képviselői szerint így nem válik monotonná, bizonyos időközönként mindig más helyre, állomásra küldik a szerelőket.
 
A vadonatúj Minik gyártását csak múlt héten kezdték meg, mi egy nappal előtte látogathattunk el a csarnokba, ahol már minden készen állt a gépezet beindítására. A Mini képviselői szerint a munkát nagyon lassan és óvatosan kezdik meg, ugyanis biztosak benne, hogy lesz még mit javítani a folyamatokon. Az egész rendszert, a hatalmas gyártási folyamatot egyszerre csak élesben lehet kipróbálni.
Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Új Szó-konferencia

Dél-szlovákiai infrastruktúra: a helyi polgármesterek nem túl bizakodóak

sidó

VIDEÓ: Kollár a pápa bűvkörében, durvuló rendőrségi belháború

Tiszacsernyő

Vasárnapig várják az adományokat a tiszacsernyői gőzmozdony megtisztítására

Dušan Kováčik

Hétfőn hirdet ítéletet Dušan Kováčik ügyében

jézus

Galéria: Történelmi személyek, akik lehet, nem is léteztek!

v

VIDEÓ: Popély Árpád és Albert Sándor az idei Jedlik-díjasok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.