Gazdaság

A jegybank is drágulást jósol az ingatlanpiacon

Pozsony | A szlovákiai lakások átlagos négyzetméterenkénti ára az idei második negyedévben újabb 20 euróval, 1849 euróra nőtt, ami éves szinten 7,6 százalékos drágulásnak felel meg – derül ki a szlovák jegybank legfrissebb felméréséből.
Molnár Iván

2019. augusztus 7. 16:30

A felvétel illusztráció - Fotó: pixabay

A családi házak négyzetméterenkénti átlagára az említett időszakban 17 euróval, 1205 euróra nőtt, ami 3,5 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi árszintet. A lakóingatlanok ára éves szinten Trencsén megyében nőtt a leglátványosabban, csaknem a negyedével, míg Pozsony megyében már csupán 4,6 százalékos drágulást mértek, Kassa megyében pedig majd 6 százalékkal csökkentek az árak. A lakásárakat és az adott régió fizetéseit tekintve a jegybank szerint jelenleg a Zsolna és Eperjes megyében élők jutnak hozzá legnehezebben a lakásokhoz, míg Nyitra, Kassa és Pozsony megyében már enyhe javulást mértek a korábbi időszakhoz képest. A jegybank elemzői azzal számolnak, hogy országos átlagban az elkövetkező negyedévekben is nőnek majd az ingatlanárak. (mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A magyar Szent Korona története

Gyilkosságok sorát tervezték

Délután 34 fok is lehet, elsőfokú hőségriasztást adtak ki

Segítsen megtalálni: eltűnt egy 15 éves rimaszombati lány

Két személy súlyosan megsérült egy nagydaróci autóbalesetben

Továbbra sem vonzó a Híd házi pálinkafőzése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?